czarownicaaa 04.08.2017 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2017 Witam mam nadzieję, że mój temat nie zostanie wymieszany z innymi tematami związanymi z jadalnią bo chciałabym się w nim dzielić w swoimi latami doświadczeń (tak latami!) w poszukiwaniu stołu które spełzły na niczym. Być może będzie to encyklopedia, która pomoże komuś znaleźć stół marzeń a może i mnie spotka taki cud. Moje wymagania co do stołu mogą wydawać się prozaiczne ale w gruncie rzeczy wiążą się z dużymi poszukiwaniami i niestety często z mega kosztami. Lista życzeń poniżej:1. maksymalny wymiar stołu 140x90cm2. stół o czterech nogach, może być stelaż generalnie nie z centralną nogą3. rozkładany na duży w okolicach 2m4. wkładki będące częścią stołu5. kolorystyka dąb I niestety wymiar 140 cm wydaje się być zaporowy. O ile 160 cm to Pan pikuś to mniejsze stoły z takimi cechami to ogromny problem i często zaporowe dla niektórych ceny. Poniżej będę sukcesywnie wrzucać mój przegląd rynku i oczywiście wszelkie wskazówki dot. takich modeli będą mega cenne. Może będzie mi dane pochwalić się kiedyś stołem z krzesłami o których na razie nie myślę na tym forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarownicaaa 04.08.2017 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2017 stół Selene niby wszystko ok wymiar 140x90 rozkłada się fajne bo do wymiaru aż 240. Ma na bokach podcięcia dla łatwiejszego rozciągania stołu czy się podobają czy nie kwestia gustu. Ja ten model widziałam na żywo nie samo podcięcie a kolorystyczne rozwiązanie mnie razi. Sprzedawca tłumaczył to różnym chłonięciem oleju i nie ma na to wpływu. Drugi bok nie był taki drastyczny bo ten pas wylądował niżej i był mniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarownicaaa 04.08.2017 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2017 Stół Fameg taki klasyk. Minus przekładki nie zakrywają szyny po rozłożeniu. Mnie się podobał inny ich model fajne nogi pod kątem i lekka forma więc przy małym wnętrzu nie byłby tak masywny ale niestety 140 zrobią ale przekładka do szafy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 04.08.2017 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2017 A nie prościej zrobić stół na zamówienie? Ja tak zrobiłam, mam stół o wymiarach o jakich pisałaś i rozkłada mi się do 2.2m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anemonek 04.08.2017 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2017 Ikea, stół Bjursta w okleinie dębowej. Spełnia wszystkie kryteria, ma 140 cm długości, rozkłada się do 180 i 220 cm. Sama użytkuję już od sześciu lat podobny, w okleinie brzozowej i jestem zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarownicaaa 04.08.2017 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2017 problem jest w tym, że szukałam ale w moim mieście jest z tym słabo. Nie chcę ryzykować zamawiania w ciemno gdzieś w Polsce już tak zamówiłam komodę do sypialni i nie jestem zadowolona. Ale jeśli ktoś może polecić stolarza z Radomia lub okolic to bardzo chętnie przetestuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarownicaaa 04.08.2017 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2017 Ikea, stół Bjursta w okleinie dębowej. Spełnia wszystkie kryteria, ma 140 cm długości, rozkłada się do 180 i 220 cm. Sama użytkuję już od sześciu lat podobny, w okleinie brzozowej i jestem zadowolona. tu na przeszkodzie już stoi kwestia estetyki po pierwsze w innych miejscach niż ikea będę miała wybór więcej niż 1 wybarwienia dębowego a po drugie nie podobają mi się na bokach te prowadnice na wychodzące na wylot. Stół u mnie będzie widoczny z narożnika. Pisałam, że szukam ideału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anemonek 04.08.2017 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2017 No, ale posiadasz już jakiś, czy jadasz na kanapie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 04.08.2017 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2017 Jestem zachwycony stołem rozkładanym 4YOU z Voxa. Co prawda kolor dąb jest tylko częściowo (reszta biała lub szara), ale niestandardowe rozwiązania jak zamykana wnęka pośrodku, dziury na kable, szuflady, getry na nogi czy sam układ nóg bardzo do mnie przemawiają. Tego szukałem i jestem zadowolonym użytkownikiem. 140 cm rozkładane do 180 i 220 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarownicaaa 05.08.2017 15:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2017 No, ale posiadasz już jakiś, czy jadasz na kanapie? mam stary obdrapany stół po sąsiadach masakryczny, że tak powiem. Wiecie jak to jest jak się nie wprowadzisz do mieszkania zrobionego na tip top to potem zakupu trwają i trwają. Chociaż jak i tak uważam że ogarnęłam większość sprzętów dosyć dynamicznie. Problemem jest tylko stół do którego robię już trzecie podejście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pod 06.08.2017 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2017 Nie mogę uwierzyć że w tak sporym mieście jak Radom nie ma stolarza który robi stoły. Mieszkam też w 200tysiecznym mieście i jest przynajmniej kilkunastu stolarzy którzy zajmują sie meblami a conajmniej połowa z nich robi stoły. Nie ma u was jakiś targów gdzie wystawiają sie stolarze np raz na tydzień z swoimi produktami ? Straciłeś kupe czasu na poszukiwania czegoś co możesz zamówić w trakcie kilkuminutowej rozmowy z przeciętnym stolarzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarownicaaa 11.08.2017 06:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2017 Nie mogę uwierzyć że w tak sporym mieście jak Radom nie ma stolarza który robi stoły. Mieszkam też w 200tysiecznym mieście i jest przynajmniej kilkunastu stolarzy którzy zajmują sie meblami a conajmniej połowa z nich robi stoły. Nie ma u was jakiś targów gdzie wystawiają sie stolarze np raz na tydzień z swoimi produktami ? Straciłeś kupe czasu na poszukiwania czegoś co możesz zamówić w trakcie kilkuminutowej rozmowy z przeciętnym stolarzem. no własnie w tym problem że to jest problem bo dobrzy stolarze nie bawią się w jakieś tam stoły tylko robią kuchnie, szafy an tym jest prawdziwa kasa. Ostatnio mój znajomy się urządzał i wszystkie meble robi mu stolarz łącznie ze stołem. Zaświeciło mi się światełko nadziei ale na krótko bo stoły tylko nierozkładane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brylekpl 11.08.2017 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2017 Ja zrobilem stol "sam" na taki wymiar jaki mi odpowiadal (2,08m x90 rozsuwany do 3,08).Nogi zrobilem u slusarza ze stali nierdzewnej. Mechanizmy i zamki do rozsuwania kupilem firmy Poetker - mozna kupic pojedyncze w hurtowniach z akcesoriami dla meblarzy/stolarzy. Blat z drewna oraz ramiak wykonal mi stolarz ktrory robil mi schody (jest w tym samym kolorze) i poskrecal wszystko wg moich wskazowek.Troche mi to czasu zajelo, ogladalem mnowstwo sotlow w sklepach aby spojrzec jak sa skonstruowane wspolczesne mechanizmy ale stol ekstra dokladnie jak chcialem i taniej niz w sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts