K.Arcisz 04.08.2017 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2017 Dzień dobryMoże ktoś z Państwa wie czy na stropie z płyt kanałowych można stawiać ścianki działowe wzdłuż kanałów? Czy wymagane jest jakieś zbrojenie?Czy kanał nie pęknie pod ciężarem ścianki? W moim mieszkaniu na stropie jest sporo dziur. Nie na suficie, tylko na stropie od strony po której chodzi się. Czy ktoś z Państwa wie skąd one wzięły się? Czy to normalne? Proszę o informacje i dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 06.08.2017 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2017 Strop od strony po której się chodzi to inaczej podłoga.Dzióry które widzisz nie są ubytkami w stropie tylko w wylewce podłogowej czyli warstwie podłogi.Pod tą warstwą o grubości 5 - 7 cm jest zapewne jakieś ocieplenie ze styropianu lub czegoś innego.Dopiero pod tą warstwą znajduje się strop. Ścianki działowe są posadawiane na stropie a nie na warstwie podłogowej.Na stropie kanałowym ściany można murować dowolnie i nie ma żadnych ograniczeń jak to jest wymagane np. w Teriwie itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K.Arcisz 06.08.2017 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2017 Nie chodzi o wylewkę, tylko o strop. To mieszkanie jest w trakcie budowy i je oglądałem. Nie ma jeszcze wylewek. A te jak to nazywam dziury są na tej części płyty, na której będzie wylewka. Wiem, że w suficie robi się otwory żeby spływała woda (np. deszcz) z kanałów, ale nie mam pojęcia co jest przyczyną dziur po stronie przyszłej podłogi. Dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts