morsmordre 04.08.2017 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2017 Cześć, to mój pierwszy własny temat, nie znalazłam żadnego, który poruszałby problem podobny do naszego. Moi rodzice mają działkę, której sytuację dodaję w załączniku. Jest to działka 4581/1. Sklasyfikowana jest jako działka rolna, jednak ten brązowy pasek według MPZP dopuszcza zabudowę jednorodzinną. Niestety, jak widać, na interesującej nas działce znajduje się on na drodze. Czy wiecie może jak taka sytuacja ma się w praktyce? Co zrobić żeby móc tam budować dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morsmordre 04.08.2017 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2017 Zapomniałam dodać, że działka ta jest w IV lub V klasie gleb ornych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danielon 10.08.2017 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2017 Proponuję udać się do urzędu gminy tam wszystko powiedzą jak również zadzwonić do pobliskiego geodety, podać mu nr działki i on wszystko powie. Nie jestem pewien ale dom od drogi musi być oddalony min. 10m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morsmordre 19.08.2017 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2017 W gminie sami niestety nie wiedzą, co dla mnie jest komedią. Od drogi ma być 8m, to wiem, na spokojnie tyle miejsca jest na działce. No cóż, będę drążyć dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danielon 03.01.2018 23:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2018 W gminie sami niestety nie wiedzą, co dla mnie jest komedią. Od drogi ma być 8m, to wiem, na spokojnie tyle miejsca jest na działce. No cóż, będę drążyć dalej. Witam po dłuższej przerwie, wyjaśniło się już coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morsmordre 17.03.2018 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2018 Danielon, dzięki, że pytasz. W gminie stoją okoniem, nie da się i już, szukamy działki do kupienia, bo już mamy dosyć kombinowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 17.03.2018 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2018 Niestety Gmina ma rację. Działka 4581/1 nie jest działką pod budowę według tego MPZP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts