kergol 04.08.2017 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2017 (edytowane) Hej,chce sobie po bokach tarasu (metalowe przegrody), pościć bluszcz (chcę pokryć cały ten metal rośliną), taras po stronie zachodniej i wysoko więc nasłoneczniony - bluszcz irlandzki (podoba mi sie...) da rade? Może jakaś inna odmiana pnącza - milin amerykański?? Drugie pytanie o donice - będę chciał wziąć albo4 sztuki z nawodnieniem 50cmx18,5cmx18,5cmlub3 sztuki z nawodnieniem 60x25x25cmTe systemy nawodnienia trochę zabierają z pojemności donicy, tak więc te o szerokości/wysokości 18.5 nie będą jednak za małe..? Inne pojemności (tzn większe donice) mi się nie podobają, dlatego zostałem przy tych dwóch, nie wiem jednak który rozmiar wybrać? Edytowane 4 Sierpnia 2017 przez kergol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.08.2017 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2017 bluszcz irlandzki pewnie przemarznie. Nawet w gruncie sobie słabo radzi. Milin to silnie rosnące pnącze z dużya bryłą korzeniową. Donica dla bluszczu musi być ocieplona i to powinna być raczej duża skrzynia 50x50x100 niż taka klasyczna plastikowa skrzynka balkonowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts