MateuszMateusz 08.08.2017 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2017 Dzień dobry, prawie zdecydowałem się na z301, ale chciałbym z Wami skonsultować i poznawać Wasze zdanie. Gdzie widzicie błędy/wady/niewygody w projekcie. Zależy mi na 4 pokojach + salon i myślę, że jest to dobre rozwiązanie. Wcześniej rozmyślałem, coś z poddaszem użytkowym, ale nie chce dzielić domowników na góra dól - niech rodzina się integruje W projekcie nie myślę robić żadnych zmian, ale czekam na Wasze propozycje i może mnie oświecicie. Bardzo dziękuję. https://z500.pl/projekt/785/Z301,parterowy-dom-z-garazem-na-2-auta-wygodnymi-sypialniami-i-duzym-tarasem/dane-ogolne.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.08.2017 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2017 szkoda, że łazienki bez okien. Na tylu domowników przydałaby się pralnia a nie pralka w łazience (gdzie będzie się pranie suszyć?). Trochę nieustawny salon Plus, że przynajmniej dwa pokoje dzieci sa od domyślnego południa (ogrodu). Ale i tak wprowadziłabym zmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszMateusz 15.08.2017 22:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2017 (edytowane) Dziękuję za zainteresowanie tematem. Dodam, że projekt w odbiciu lustrzanym.Co do pralni to chyba nie ma problemu żeby wrzucić ją w pomieszczeniu gospodarczym ? Edytowane 16 Sierpnia 2017 przez MateuszMateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.08.2017 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 propozycja z wygospodarowaniem pralni z suszarnią w części sypialnianej i dużej szafy obok na pościele i ręczniki (+ odkurzacz). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 16.08.2017 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 Projekt Elfir robi robotę. Omawiam już tę poprawioną wersję. Też bym ujednoliciła te pokoje przy tarasie, bo najmniejszy nie dość że najmniejszy to jeszcze garderoby nie ma. Część jadalna jak dla mnie za bardzo jest w kuchni. Tak roboczo, na co dzień będzie ok, ale jak zaprosicie gości to i trochę ciasno i zbyt kuchennie. Pociągnęłabym tę kuchnię ze dwa metry "w dół". Zgadzam się z Elfir, że pralnia by się przydała. W łazienkach zdecydowałabym się raczej na dwa prysznice i jedna wannę niż tylko wanny. I prysznice raczej kwadratowe / prostokątne (wygodne) a nie narożne. Narożne to się upycha w blokowych mikro łazienkach, a nie w domach Garderobę w waszej sypialni zrobiłabym przy drzwiach wejściowych, a łóżko przy ścianie garażu, bo jak ta pierwsza osoba będzie wstawać wcześniej to będzie mniej absorbować powierzchnię "senną" Najlepiej garderoba z waszą łazienką lekko nawet odgrodzona od części sypialnej. I pytanie czy naprawdę potrzebujecie 3 łazienki? Ile ludzi będzie mieszkać na stałe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.08.2017 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 dlatego wrysowałam dwa duże prysznice i jedną wannę. kuchnię to już zupełnie inaczej bym zrobiła, bo w obecnej wersji trzeba nieźle się w niej nabiegać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 16.08.2017 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 dlatego wrysowałam dwa duże prysznice i jedną wannę. Aha, faktycznie a ja się zastanawiam... "co to za drzwi do wanny?" kuchnię to już zupełnie inaczej bym zrobiła, bo w obecnej wersji trzeba nieźle się w niej nabiegać. Taak, i ta kuchenka (w ciągu) przed zlewozmywakiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.08.2017 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 przykład innej wersji zagospodarowania kuchni: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszMateusz 18.08.2017 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2017 (edytowane) Elfir mistrzostwo świata co wyprawiasz z tymi projektami Dziękuję za zainteresowanie, również dla Doli. Rozważam również projekt z378 https://z500.pl/projekt/1183/Z378,parterowy-dom-z-garazem-dwustanowiskowym/dane-ogolne.html i to bardzo poważnie bo niestety z301 z zewnątrz wygląda trochę ''starawo'' i za mały salon Elfir bardzo proszę o Twoją analizę, i oczywiście innych forowiczów, dziękuję! Edytowane 19 Sierpnia 2017 przez MateuszMateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.08.2017 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2017 wygląd elewacji jest najbardziej plastycznym elementem domu. zmienisz dach na rąbek stojący, drewno na antracytowy tynk i bryła będzie wyglądać zupełnie inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszMateusz 20.08.2017 05:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2017 wygląd elewacji jest najbardziej plastycznym elementem domu. zmienisz dach na rąbek stojący, drewno na antracytowy tynk i bryła będzie wyglądać zupełnie inaczej. zgadza się, do tego musiałbym te standardowe okna wymienić na jakieś większe i może wyglądałoby to fajnie. Jednak w z301 jeszcze minusem jest to, że główny taras jest od wschodu czyli jak patrząc na rzut projektu od góry, a nie od prawej strony, czyli od południa na mojej działce. (projekt oczywiście w odbiciu lustrzanym). No i ciągle pozostaje trochę mały salon z jadalnią - 40m2 według mnie to minimum, byłem w z273a osobiście i tam jest salon 30m2 z jadalnią i niestety, jak się wchodzi to tak jak do mieszkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.08.2017 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2017 można byłoby dom obrócić o 90 stopni i poszerzyć garaż; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts