andreys 09.08.2017 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2017 Dzień dobry wszystkim, Naszły mnie ostatnio wątpliwości, czy zaproponowane w projekcie rozwiązanie ma sens: ocieplenie stropu nad piętrem i ocieplenie dachu. Poddasze jest nieużytkowe i w najwyższym punkcie ma 1,27m wysokości, więc do niczego innego niż składowanie pudełek z bombkami choinkowymi raczej nie będzie wykorzystywane. Czy takie ocieplenie ma sens? Czy też lepiej ocieplić jedynie strop? Ponadto co z wentylacją poddasza - nigdzie w projekcie nie mam informacji o sposobie wentylacji poddasza, a w domu będzie wentylacja mechaniczna z rekuperacją. Co myślicie? Pozdrawiam, A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariober 09.08.2017 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2017 ja bym ocieplił tylko strop - zapytaj tego co ci to projektował ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 09.08.2017 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2017 Nie ma sensu. Lepiej ten materiał położyć na stropie - latwiej, szczelniej i wyjdzie grubsza warstwa. Czyli taniej i cieplej kładąc na stropie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 09.08.2017 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2017 XPS na stropie? Jaki jest sens takiego rozwiązania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andreys 10.08.2017 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2017 właśnie widać sens, tudzież jego brak dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts