fotohobby 27.07.2018 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 To poszukaj, bo są jednak różne rodzaje pianek, a aplikuje się ją w cienszej warstwie.Jaką piankę chcesz zastosować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 27.07.2018 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 10% to nie mam zapasu, ale liczę, że wystarczy. Kładziemy płytki bezodpadowo (to co się obetnie na jednym końcu, przykładamy na drugi), więc liczę że będzie ok. Oby tylko nie pękały jakoś byle jak. Do tego jest transport 288zł plus 39zł za pobranie. Najśmieszniejsze, że wyszło tego 1107kg. Będzie co rozładowywać. Moje łazienkowe drewnopodobne nie pękały byle jak więc póki co się nie stresuję Będzie dźwigania U mnie tego samego dnia przyszły płytki (chyba ok. 1,5 tony) i klej (pół tony). Do tego nadejszła spora burza. Ja wsiadłam na rower i uciekłam z budowy w lekkim deszczu. A mój mąż wnosił to wszystko pędem do domu. Dobrze, że klej nie zamókł. Płytki oberwały i rozmoczyły się kartony, co utrudniło ich przenoszenie. Nie obyło się bez masażu, przeforsowanych mięśni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katka 28.07.2018 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2018 (edytowane) Planujecie drewnopodobną podłogę w salonie, który jest otwarty na kuchnie prawda? To ja proponuje wam taki układ kolorystyczny jak na załączonych inspiracjach. Zamieniacie tylko te „sześciany” na heksagonalne płytki. Prosto, elegancko, nowocześnie, nie banalnie. Płytki zazwyczaj liczy się do zamówienia 10% więcej przy prostym układzie i 15% przy np. karo, lub jodełka itp. Edytowane 28 Lipca 2018 przez katka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voopeem 29.07.2018 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2018 Tak się wciągnęłam że aż od deski do deski przeczytałam! Podłogówka w ogóle mega imponująca... I pięknie szybko Wam to wszystko poszło, z tego co pamiętam łopata wbita 22 sierpnia więc jest cud miód orzeszki U nas dopiero początki ale czytam z zapartym tchem, mocno zazdroszczę etapu wykończeniówki. Też bardzo mi zależy na drewnopodobnych płytkach, najlepiej własnie długich, "panelowych" więc ciekawi mnie ostateczny efekt u Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 29.07.2018 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2018 Tak się wciągnęłam że aż od deski do deski przeczytałam! Podłogówka w ogóle mega imponująca... I pięknie szybko Wam to wszystko poszło, z tego co pamiętam łopata wbita 22 sierpnia więc jest cud miód orzeszki U nas dopiero początki ale czytam z zapartym tchem, mocno zazdroszczę etapu wykończeniówki. Też bardzo mi zależy na drewnopodobnych płytkach, najlepiej własnie długich, "panelowych" więc ciekawi mnie ostateczny efekt u Was Dzięki @voopeen za miłe słowa. Gratuluję przebrnięcia przez 33 strony Tak, racje masz, że jeszcze trochę i będziemy obchodzić rocznicę Budowy My takich typowo panelowych nie będziemy mieć, bo nasze "tylko" 60cm długie... Ale co zrobisz jak nic nie zrobisz. Jeszcze nie wyprodukowali takich w których by nam wszystko pasowało, włącznie z ceną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 29.07.2018 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2018 (edytowane) Planujecie drewnopodobną podłogę w salonie, który jest otwarty na kuchnie prawda? To ja proponuje wam taki układ kolorystyczny jak na załączonych inspiracjach. Zamieniacie tylko te „sześciany” na heksagonalne płytki. Prosto, elegancko, nowocześnie, nie banalnie. Płytki zazwyczaj liczy się do zamówienia 10% więcej przy prostym układzie i 15% przy np. karo, lub jodełka itp. @katka, wizualki od Ciebie bajeczne Heksagonów na podłodze bym nie chciała, gładka podłoga jest poprawna i... no właśnie, jest poprawna Kolor tej niebieskiej mozaiki jest intensywniejszy niż ten w łazience, ale za to wzór jest spokojniejszy, bo większy. Ten w łazience jest dobry do łazienki, na chwilę i spadam, bo ma dużo drobnych elementów, które dosłownie "skaczą" przed oczami gdybym miała na nie dłużej patrzeć i to z dalszej perspektywy, a te w kuchni tworzą większe, spokojniejsze (mimo intensywniejszego koloru) wzory. Na początku myślałam, żeby ten "dywan" pociągnąć również przez "wejście" do kuchni (między lodówką, a półwyspem), ale po konsultacjach z rodzinką, doszliśmy do wniosku, że zostanie klasyczny dywan, czyli wejście do kuchni całe na szaro, a dopiero w środku prostokąt ze wzorem. Teraz najbardziej mnie zastanawia jak dobrać heksagony do tych na podłodze. Chyba najpierw zamówimy podłogi, a dopiero jak przyjdą to postaramy się o próbki heksagonów i dobierzemy kolory. No i może raczej już nie szaleć z odcieniami tych sześciokątów, tylko zrobić je w jednym kolorze. Edytowane 29 Lipca 2018 przez Doli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voopeem 29.07.2018 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2018 @Doli długością paneli się nie przejmuj.. takie rzeczy się zauważa przez pierwszy tydzień, a potem się przyzwyczaisz poza tym, 60cm to już i tak porządnie. Byle to nie był kwadrat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 29.07.2018 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2018 Ja też zapisałam sobie "katkowe" wizualki Każdą z tych kuchni chętnie bym przygarnęła Doli, jeszcze nie widziałam, a już mi się bardzo podoba Wasza kuchnia Wszystko, o czym piszesz, tworzy w mojej głowie, bardzo przyjemny obraz. Płytki kuchenne wybraliście naprawdę śliczne i chyba sama bym żałowała, gdybyście mieli z nich zrezygnować. Ja wybrałam bezpieczne drewnopodobne, ponieważ chcę uzyskać ciągłość podłogi z salonem i korytarzem, które są otwartymi na siebie przestrzeniami. Ale czekam z niecierpliwością na efekt Waszych pomysłów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 30.07.2018 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2018 Ja też zapisałam sobie "katkowe" wizualki Każdą z tych kuchni chętnie bym przygarnęła Doli, jeszcze nie widziałam, a już mi się bardzo podoba Wasza kuchnia Wszystko, o czym piszesz, tworzy w mojej głowie, bardzo przyjemny obraz. Płytki kuchenne wybraliście naprawdę śliczne i chyba sama bym żałowała, gdybyście mieli z nich zrezygnować. Ja wybrałam bezpieczne drewnopodobne, ponieważ chcę uzyskać ciągłość podłogi z salonem i korytarzem, które są otwartymi na siebie przestrzeniami. Ale czekam z niecierpliwością na efekt Waszych pomysłów. Mnie się podoba zwłaszcza ta druga wizualizacja, gdzie te białe fronty są matowe. Bardzo dobrze to wygląda. Chociaż czytałam w jednym z tych wątków "czego byście drugi raz nie zrobili", że czasami ludzie narzekają na matowe fronty - że właśnie widać na nich palce. Nie wiem od czego to zależy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 02.08.2018 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2018 Gratulacje postepów! Idziecie jak burza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 03.08.2018 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 (edytowane) Ostatniego dnia lipca przyjechały na budowę płytki drewnopodobne Są ekstra! Porządna firma kurierska przyjechała dużym samochodem i standardowo kierowca mógłby nie kombinować i wystawić nam towar na ziemię, ale trafiliśmy na Dobrą Duszę. Wymanewrował podnośnikiem, żeby się zmieścić rogiem w naszej bramie garażowej, popodkładał sobie desek i paleciakiem nam zjechał prosto do garażu całą paletą Z zewnątrz wygląda całkiem solidnie zapakowana. http://dziennik.3triangles.pl/wp-content/uploads/2018/07/IMG_20180731_162543.jpg Ale w środku każde jedno pudełko rozmoczone z tej albo innej strony, co utrudniało przenoszenie na drugą paletę: http://dziennik.3triangles.pl/wp-content/uploads/2018/07/IMG_20180731_170056.jpg Po południu Wojtek poprzekładał płytki karton po kartonie, żeby otworzyć i sprawdzić czy są całe (dodam, że paczka waży 22,5kg, a całość niecałe 1,5t). Na 64 opakowania (1 nie dołączyli... ale doślą) ukruszona jest jedna płytka. http://dziennik.3triangles.pl/wp-content/uploads/2018/07/IMG_20180731_165323.jpg http://dziennik.3triangles.pl/wp-content/uploads/2018/07/IMG_20180731_165327.jpg Oczywiście od razu, z ciekawości, rozłożyłam dwa opakowania przy HS'ie. Kilka zdjęć w różnym słońcu. http://dziennik.3triangles.pl/wp-content/uploads/2018/07/IMG_20180731_172704.jpg http://dziennik.3triangles.pl/wp-content/uploads/2018/07/IMG_20180731_181537.jpg http://dziennik.3triangles.pl/wp-content/uploads/2018/07/IMG_20180731_181547.jpg http://dziennik.3triangles.pl/wp-content/uploads/2018/07/IMG_20180731_190845.jpg Bardzo się nam podoba to usłojenie i odcienie Jesteśmy więcej niż usatysfakcjonowani I mamy stół! Przytachaliśmy z domu nieużywane biurko z IKEA http://dziennik.3triangles.pl/wp-content/uploads/2018/07/IMG_20180731_190946.jpg Edytowane 3 Sierpnia 2018 przez Doli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voopeem 03.08.2018 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 Piękne płytki!! Przypomnisz co w końcu wzięliście? Walnut domino czy coś mieszam? Wyglądają naprawdę super. Nie dziwię się że od razu je rozłożyłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 03.08.2018 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 Piękne płytki!! Przypomnisz co w końcu wzięliście? Walnut domino czy coś mieszam? Wyglądają naprawdę super. Nie dziwię się że od razu je rozłożyłaś Te płytki to DOMINO FARGO GOLD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 04.08.2018 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2018 Aaaaaa..... Są... wyczekane, wytęsknione płytki No bardzo ładne! Też wypadają u Was równolegle do drzwi tarasowych, czy to tylko ułożenie na potrzeby zdjęć?? Szkoda tylko, że takie krótkie te płytki, ale do tego szybko się człowiek przyzwyczaja. A miałyśmy mieć takie długaśne dechy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 04.08.2018 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2018 Długaśne płytki też oglądaliśmy, ale ceny minimum 200zł/m2 ostudziły nasze zapędy Ich długość nam właściwie nie przeszkadza, są bardzo ładne takie jakie są. Ułożenie wydaje się docelowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 04.08.2018 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2018 Aaaaaa..... Są... wyczekane, wytęsknione płytki No bardzo ładne! Też wypadają u Was równolegle do drzwi tarasowych, czy to tylko ułożenie na potrzeby zdjęć?? Szkoda tylko, że takie krótkie te płytki, ale do tego szybko się człowiek przyzwyczaja. A miałyśmy mieć takie długaśne dechy My mamy dwoje drzwi tarasowych na prostopadłych ścianach, więc siłą rzeczy przy którymś wypadnie równolegle A to sa drzwi tarasowe z HS'em zaraz przy kuchni. Stojąc w kuchni i patrząc na drzwi tarasowe otwierane płytki będą do nich prostopadłe Iiiii, zamówiłam płytki na podłogi z łazience i kuchni Jutro chyba podjedziemy do castoramy zamówić te do kotłowni i częściowo kuchni (pod szafki). Teraz jeszcze musimy ogarnąć tylko płytki łazienkowe ścienne i mamy komplet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 04.08.2018 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2018 Z tymi cenami to bez przesady. Dłygo u nas wygrywał Boston Sandal 120x20 po 85zł/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 05.08.2018 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2018 Z tymi cenami to bez przesady. Dłygo u nas wygrywał Boston Sandal 120x20 po 85zł/m2. My długości 120cm nie braliśmy pod uwagę. Ponoć w większości przypadków "łódkuja". A z 90cm te które nam się podobały zarówno pod względem koloru, usłojenia, jakości reprintu i rektyfikacji miały ceny po ok 200zl/m2. Fakt że w sklepie stacjonarnym, więc pewnie w necie znalazłbym trochę taniej, ale to i tak było by ok 3 razy drożej niż to co mamy teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voopeem 05.08.2018 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2018 My długości 120cm nie braliśmy pod uwagę. Ponoć w większości przypadków "łódkuja". Aaaa dobrze że o tym piszesz, bo też zastanawiałam się nad długimi płytkami. Ale myślę że docelowo wybierzemy podobnej długości co Wy, nie wydają mi się za krótkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 06.08.2018 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2018 My długości 120cm nie braliśmy pod uwagę. Ponoć w większości przypadków "łódkuja". Prawda. Chociaż ja trafiłam albo na dobrego producenta albo na dobrą partię. Mattina Sabbia mi nie łódkowała, nawet wykończeniowiec chwalił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts