Gość Arturo72 29.01.2018 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2018 Arturo w nowych nie wywali. No chyba że przepływ spadnie poniżej 700l/h No chyba,że tak.Zacofany jestem co do nowości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 29.01.2018 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2018 (edytowane) Toż napisałem że ma być minimum 700l/h:). A z autopsji dodam że i 500 jest niestraszne. Przy 3 pętlach po 3l jeszcze chodziło ale przy 2 po 3,5 już dało znać o sobie. Edytowane 29 Stycznia 2018 przez plusfoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogush 29.01.2018 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2018 Po drugie w domu normalnie użytkowanym i zamieszkalym nie ma wg mnie powodu żeby wachlowac temperaturami raz,że to nie komfortowe a dwa ciężkie do uzyskania bo na reakcję spadku lub podniesienia temp w danym pomieszczeniu nawet tylko o 0,5st.C czeka się kilka godzin. No a u mnie raz na miesiac zmieniam ustawienia przynajmniej w jednym pokoju, syn od czasu do czasu przyjeżdza wiec u niego w pokoju jest zwykle 18 a dzien wcześniej podciągam mu do 22, w zyciu nie komibowałbym robic tego na rotametrach a o zonie nie wspominając. podobnie mam jak mamy impreze gdzie musze obnizyc temperature w salonie bo dla gosci za gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jinikao 29.01.2018 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2018 Jeszcze jedno pytanie o wylewki. Mam 30 cm pozostawione na wylewke styropian i wykonczenie podłogi. Jakie proporcje styro plus wylewki zastosować? 2/3 domu podpiwniczone, reszta 10 cm chudziaka na zagęszczonym piasku. nad piwnica tez 10 cm stropu. Ogrzewanie panasonic tcap 9kW wszedzie podłogówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej5101 29.01.2018 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2018 Piwnice ogrzewane czy nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 29.01.2018 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2018 No a u mnie raz na miesiac zmieniam ustawienia przynajmniej w jednym pokoju, syn od czasu do czasu przyjeżdza wiec u niego w pokoju jest zwykle 18 a dzien wcześniej podciągam mu do 22, w zyciu nie komibowałbym robic tego na rotametrach a o zonie nie wspominając. podobnie mam jak mamy impreze gdzie musze obnizyc temperature w salonie bo dla gosci za gorąco I w związku z tym jakie przewidujesz oszczędności na ogrzewaniu w pokoju syna 5 -10 zł rocznie? Co do gości to wolał bym otworzyć okno na czas ich wizyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jinikao 30.01.2018 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2018 Piwnice ogrzewane czy nie ? piwnica nieogrzewana, ocieplona 10 cm austroterm expert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogush 30.01.2018 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2018 I w związku z tym jakie przewidujesz oszczędności na ogrzewaniu w pokoju syna 5 -10 zł rocznie? nie patrzyłem w ten sposób na to , ale dzięki za argument Co do gości to wolał bym otworzyć okno na czas ich wizyty. no wiesz zaraz naleciałoby mi się wszelkiego robactwa do domu, nie wszędzie mam siatki na oknach. Co więcej otwieranie okien w zimie przy małych dzieciach to średni pomysł. Wole obniżyć temp. i włączyć reku. tutaj tez pewnie na piwo zaoszczędzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 30.01.2018 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2018 Arturo w nowych nie wywali. No chyba że przepływ spadnie poniżej 700l/h zamknięcie kilku petli oznacza drastyczne obniżenie przeplywu do wartości pon.wymaganej Panowie, jest coś takiego jak zawór upustowy różnicy ciśnień. Kosztuje to maks 100 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej5101 30.01.2018 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2018 piwnica nieogrzewana, ocieplona 10 cm austroterm expert Należy wykonać OZC, aby mieć pogląd na moc cieplną i zapotrzebowanie na ciepło dla budynku. Wykonawca OZC, może Tobie wykonać symulacyjne obliczania dla różnych grubości styropianu i wylewki i tym samym będziesz bliżej optymalnego wyboru. Jeżeli będzie duża nadwyżka mocy pompy, to można myśleć o 90 % grzania w taryfie II . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAZ1719515782 01.02.2018 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2018 http://www.e-sciany.pl/a/jaka-wylewka-przy-ogrzewaniu-podlogowym-19017.html To jak to w końcu jest, anhydryt czy beton...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 01.02.2018 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2018 http://www.e-sciany.pl/a/jaka-wylewka-przy-ogrzewaniu-podlogowym-19017.html To jak to w końcu jest, anhydryt czy beton...? Poczytaj o właściwościach jednego i drugiego i sprawa sama się rozwiąże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 01.02.2018 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2018 http://www.e-sciany.pl/a/jaka-wylewka-przy-ogrzewaniu-podlogowym-19017.html To jak to w końcu jest, anhydryt czy beton...? Bełkot dla mnie. Używają słowa "sprawność" którego nie rozumieją. I szybkość oddawania ciepła to dla nich cud miód i malina - najważniejsza rzecz przy ogrzewaniu podłogowym. Ani słowa o akumulacyjności i jej zaletach czy wadach. No i o braku możliwości wykonania spadku w anhydrycie. Ja potrzebuję akumulacyjności i spadku - więc anhydryt nie dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAZ1719515782 01.02.2018 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2018 No właśnie przeczytałem w tym artykule...ja rozumiem, że ile ludzi tyle opinii ale codziennie można popaść w paranoję bo opinie ludzi z wtorku są odmienne o 100% od opinii ludzi ze środy - tak przykładowo. Zastanawiam się skąd się to bierze, przecież jeżeli ktoś pisze taki artykuł to wie co pisze a nie układa tekst bo tak jest fajnie - czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 01.02.2018 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2018 No właśnie przeczytałem w tym artykule...ja rozumiem, że ile ludzi tyle opinii ale codziennie można popaść w paranoję bo opinie ludzi z wtorku są odmienne o 100% od opinii ludzi ze środy - tak przykładowo. Zastanawiam się skąd się to bierze, przecież jeżeli ktoś pisze taki artykuł to wie co pisze a nie układa tekst bo tak jest fajnie - czy nie? To jest tekst reklamowy. Opieraj się na opiniach już uzytkujacych lub uruchom własne myślenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAZ1719515782 01.02.2018 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2018 Czy ktoś z szanownych forumowiczów mieszka na dolnym śląsku i ma PC PW Panasonic t-cap i chciałby się pochwalić jej pracą, wyglądem itd na żywo to byłbym wdzięczny. :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 01.02.2018 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2018 Bełkot dla mnie. Używają słowa "sprawność" którego nie rozumieją. I szybkość oddawania ciepła to dla nich cud miód i malina - najważniejsza rzecz przy ogrzewaniu podłogowym. Ani słowa o akumulacyjności i jej zaletach czy wadach. No i o braku możliwości wykonania spadku w anhydrycie. Ja potrzebuję akumulacyjności i spadku - więc anhydryt nie dla mnie. A kto Ci powiedział że się nie da zrobić spadku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 01.02.2018 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2018 A kto Ci powiedział że się nie da zrobić spadku? Każdy opis producenta i wykonawcy zachwiera podobny stwierdzenia w tym temacie. Np. Knauf " Płynna konsystencja wylewki anhydrytowej nadaje jej naturalne właściwości samopoziomujące," i mają też na to ikonkę Masz jakiś filmik czy opis, jak się robi w anhydrycie spadek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 01.02.2018 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2018 (edytowane) Zgłoś się do Lafarge . Na pewno Ci pomogą.9 Edytowane 1 Lutego 2018 przez plusfoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 01.02.2018 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2018 (edytowane) Zgłoś się do Lafarge . Na pewno Ci pomogą.9 Dziękuję. Mam akumulacyjne wylewki, gdzie chciałem ze spadkiem. Nie potrzebuję pomocy. Ale może opisz innym, jak to działa i ile kosztuje przy anhydrycie. Na pewno da się zrobić? Bo nawet nasz gospodarz twierdzi "Wylewki anhydrytowe - mają płynną konsystencję i właściwości samopoziomujące, co gwarantuje równość podkładu. Ich wadą jest brak możliwości wykonania spadków. " Edytowane 1 Lutego 2018 przez Kaizen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts