Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

układanie płytek - kilka pytań

coachu13

Recommended Posts

Jaką tarczą szlifować ten kąt ?

https://sklep-kamieniarski24.pl/precyzyjna-tarcza-diamentowa-do-gresu-125mm-1-4mm-drobnoziarnista-p-650.html

Najlepiej zamontować do stołowej maszynki do cięcia z regulowanym kątem. i ogranicznikami.

Płytkę należy przesuwać powoli dobrze dociskając ją do blatu gdyż wstrząsy i wibracje powodują odpryski szkliwa.

Dlatego też docinamy kąt ok 1mm przed wierzchnią warstwą szkliwa.

Zwykłą miękką ceramikę równie dobrze można szlifować szlifierką z kamieniem

Edytowane przez Mareks77

za 4.89 zł/szt? o gdzie te wielkie koszty?

Więc kolego jak chcesz poznać koszta to mając przecinarkę wodną do gresu zobacz ile taka tarcza kosztuje... Nawet możesz zobaczyć przeciętną tarczę 125 na szlifierkę kontową do gresu. Czasami jest tak,że na jednej budowie można zajechać 2 i 3 takie tarcze... Pozdrawiam

Witam bardziej kosztowne tzn ile podpowiesz ,podlinkujesz jakis system bo jestem zainteresowany, mam na parterze salon otwarty na kuchnie jadalnie i holl o niezbyt regularnym kształcie prawie 80m2 chcę położyć jakieś wielgachne płytki i nie przejmować się dylatacjami. Pozdrawiam.

Są rzeczy,których nie nauczysz się w szkołach a tym bardziej nikt nie chce takich rzeczy zdradzać ponieważ jest to wiedza nabyta doświadczeniem a własnie wiedza i doświadczenie pozwala nam zarobić na chleb. Jeśli jesteś kolego zainteresowany w jaki sposób to zrobić to zapraszam na PW. W miarę możliwości podpowiem. Pozdrawiam Kuba