Krakers1902 16.08.2017 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 Witam, Drodzy użytkownicy, potrzebuję pomocy! W mojej przyszłej kuchni posiadam wnękę (ok. 30cm) i nie wiem co z nią zrobić. Niestety jest to spowodowane kominem który przechodzi obok kuchni. Waszym zdaniem powinienem wyrównać do poziomu komina, stracić 30cm i wtedy postawić lodówkę przy ścianie czy może zostawić wnękę i pomyśleć nad jakąś szafką/półką a lodówkę postawić w innym miejscu? Bardzo proszę o jakieś rady! W załączniku projekt aby lepiej zobrazować w czym problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.08.2017 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 dobuduj ściankę zasłaniająca wejście do łazienki i przy niej ustaw lodówkę. Skróć wówczas nieco barek (do 160 cm) we wnęce ustaw szafkę na toster, mikser. http://i.deccoria.strefa.com.pl/files/32897/94971/bigf54ebf1e562f4892a32ee756a4dff82b.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krakers1902 17.08.2017 08:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 Bardzo ciekawe rozwiązanie, warte przemyślenia. Jednakże z narzeczoną bardzo cenimy sobie przestrzeń, a dodatkowa ściana optycznie pomniejszy mieszkanie. Jakieś inne pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 17.08.2017 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 Nie widzę wymiarów.Rozumiem, że we wnękę nie wjedzie lodówka?Czy ta wnęka to ma 30 cm szerokości czy głębokości? Wykorzystałabym ją ( jeżeli wymiary pozwalają) na spiżarkę z zamykanymi drzwiami.Pozostaje kwestia lokalizacji lodówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krakers1902 17.08.2017 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 Wymiary wnęki to 70 szerokości 30 głębkokości. Niby nie dużo, ale w małej kuchni każde miejsce się przyda. Jeżeli wrzuciłbym tam lodówkę to tracę jeszcze więcej miejsca na to, żeby mogła się otwierać. Wciąż się waham Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krakers1902 17.08.2017 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 (edytowane) Zrobiłem wizualizację pomysłu użytkownika "Elfir" i muszę przyznać że wygląda to całkiem nieźle. Mam również dwa krótkie pytania: Ile minimum cm potrzebuję w kuchni pomiędzy "barkiem/wysepką" a blatem (od ściany)? Kładę gres szkliwiony w przedpokoju + jadalni i zastanawiam się, czy w kuchni również położyć taki sam gres (gdzieś w tv mówili że jednolita powierzchnia optycznie powiększa pomieszczenia, czy może w kuchni położyć inną terakotę? Edytowane 17 Sierpnia 2017 przez Krakers1902 dodanie załącznika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 17.08.2017 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 Pomysły Elfir z reguły wymiatają BTW, w czym robisz wizualizacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.08.2017 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 widok na sedes po otwarciu drzwi nie jest specjalnie dekoracyjnym elementem salonu.Dlatego radze jednak postawić tę ściankę. Minimalna szerokość to imho 100 cm. Wygodna 120 cm (jeśli pod barkiem będą szafki otwierane w stronę kuchni).Ja na rysunku zakładałam 125 cm i barek 40 cm szerokości. Ogólnie licząc od ściany byłoby 60+60+40+120 (narożna) i pod oknem 60 cm +60 cm zmywarka (lub 45 cm) +5 cm blenda pozwalająca na otwieranie mebli bez haczenia o sąsiednie szafki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krakers1902 17.08.2017 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 Pomysły Elfir z reguły wymiatają BTW, w czym robisz wizualizacje? Wizualizację robię w "Planer 3D - Leroy Merlin". Darmowy program, online, bardzo łatwy w obsłudze. Elfir dzięki za pomoc a co z drugim pytaniem, odnośnie podłogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.08.2017 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 podłogę najlepiej zaplanować widząc cały rzut mieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krakers1902 17.08.2017 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 podłogę najlepiej zaplanować widząc cały rzut mieszkania. Co masz na myśli? Wklejam dwa zdjęcia przedstawiające mój dylemat. Oczywiście płytki są tylko przykładowe, będą całkiem inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 17.08.2017 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 Moim zdaniem, jeśli na całej powierzchni będą płytki, to wykonanie zależy od Twoich oczekiwań. Jeśli chcesz wizualnie oddzielić część kuchenną od reszty - użyj innych płytek/ wzoru. Bardziej podoba mi się wizualne oddzielenie obu pomieszczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.08.2017 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 jeśli chcesz płytki to może na całym obszarze korytarza, łazienek i kuchni a pod stołem "dywan" z drewna. Nie wygodniej było zamienić salon z sypialnią? Wówczas można było otworzyć salon na jadalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remontujesie 18.08.2017 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2017 No właśnie, przecież aż się prosi żeby połączyć jadalnię z sypialnią i zrobić ładny przestronny salon z (i tak dość mocno) wydzielonym aneksem. wtedy na całości jakieś ładne panele i płytki w aneksie kuchennym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts