MateuszMateusz 18.08.2017 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2017 (edytowane) Dzień dobry, rozmyślam również nad projektem z378 https://z500.pl/projekt/1183/Z378,parterowy-dom-z-garazem-dwustanowiskowym/dane-ogolne.html ale chciałbym z Wami skonsultować i poznać Wasze zdanie. Gdzie widzicie błędy/wady/niewygody w projekcie. Zależy mi na 4 pokojach + salon i myślę, że jest to dobre rozwiązanie. Wcześniej szukałem, coś z poddaszem użytkowym, ale nie chce dzielić domowników na góra dól - niech rodzina się integruje Moje planowane zmiany: -usunięcie łazienki we frontowej sypialni dzięki czemu pokój powiększy się do 13,5 m2 -usunięcie kominka (rezygnuje bo nie będę palił w kominku myślę, że ze 3-5 razy w roku może bym rozpalił więc chyba to nie ma sensu). - w głównej, największej sypialni 14,8 m2 z garderoby i łazienki zrobić jedną garderobę, albo jedną łazienkę (tutaj się jeszcze zastanawiam na co postawić). - rozmyślam zrobić betonowy strop i zastanawiam się nad rezygnacją z dachu z wiązarów na standardową technologie, ale to też musiałbym jakoś dokładnie przeliczyć. - w kotłowni pralnia (nie będę miał ekogroszków, pelletów itp więc miejsce powinno być). W z378 prócz rozmieszczenia urzekł mnie bardzo wygląd zewnętrzny, duże tarasy, duży taras i sporo okien do podłogi dzięki czemu powinno być w środku mega fajnie. Bardzo dziękuję za Wasze opinie i spostrzeżenia. Edytowane 15 Września 2017 przez MateuszMateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.08.2017 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2017 gdzie masz południe?Bo w poprzednim projekcie, który rozważałeś o ile południe jest od strony ogrodu, to pokoje dzieci są pięknie doświetlone cały dzień.Nadal nie ma pralni, co przy tylu domownikach byłoby dla mnie bardzo ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszMateusz 19.08.2017 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2017 Jak się patrzy na projekt to południe po prawej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.08.2017 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2017 (edytowane) czyli salon miałbyś od północnego zachodu?W sumie może być.Zobacz sobie też E119 Edytowane 19 Sierpnia 2017 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.08.2017 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszMateusz 20.08.2017 05:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2017 czyli salon miałbyś od północnego zachodu? W sumie może być. Zobacz sobie też E119 Tak, Jak się patrzy na projekt to południe po prawej, a wschód u góry. E119 znalazłem wczoraj i oglądałem długo i nie mam zdania bo już tyle tego oglądam, że wszystko się miesza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszMateusz 14.09.2017 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2017 Ktoś coś jeszcze doda od siebie? na temat z378? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 14.09.2017 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2017 Jest ok, dobrze oddzielona strefa dzienna od sypialnianej - tylko te pokoiki 10 m2 dla mnie za małe - trzeba by poszerzyć dom na etapie adaptacji, jeśli wielkość działki pozwala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszMateusz 15.09.2017 06:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2017 Małe pokoiki po 11m2 też mnie to boli, ale to są tylko dwa. Jeden to będzie dziecka, a drugi to biuro/gabinet - tylko komp i jakiś regał. Natomiast sypialnia frontowa zostanie powiększona do 13,5m2 bo łazienka z niej zostanie usunięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszMateusz 09.10.2017 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2017 Co myślicie o takich zmianach ? Najbardziej interesuje mnie poszerzenie kuchni poprzez przedłużenie ściany za garażem kosztem tarasów, czy to nie wpłynie na np. większe straty ciepła ? no i ogólnie co myślicie o tej zmianie i powiększeniu sieni/wiatrołapu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.10.2017 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2017 wc na salon. Nie, nie, nie! Łazienka gospodarzy jest moim zdaniem zbyt ciasna jak na tak duzy dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszMateusz 11.10.2017 06:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2017 (edytowane) ten wc w ogóle myślę usunąć całkowicie - nie pasuje mi on tam w ogóle. Zainteresowanych budową projektu z378 zachęcam do dołączenia do grupy poświęconej z378https://www.facebook.com/groups/budowaz378/ Edytowane 13 Października 2017 przez MateuszMateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
__Missju__ 06.01.2018 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2018 (edytowane) Dzień dobry wszystkim, 1. A co powiecie o takim rozstawieniu? Powiększona kuchnia, spiżarnia jako przedłużenie garażu, wc dla gości odwrócone i dołożony prysznic. Z garażu przejście również do spiżarni, żeby szybko przenosić zakupy. W części sypialnianej pokój od frontu odwrócony - wydaje mi się, że tak uzyskamy dwa trochę większe pokoje. 2. Moja działka jest tak ustawiona, że od strony salonu i sypialni jest południe - od frontu wjazd i las. Jak uważacie posadowić ten dom?? 3. Zastanawiam się nad dodatkowym pokojem dla zostających kilka/kilkanaście razy do roku gości na noc. Co gdyby od frontu zrównać wszystko z garażem i raz - to wygospodarować tam dodatkowy pokój, a dwa dzięki temu powiększyć trochę te pokoje jedenastometrowe? Edytowane 6 Stycznia 2018 przez __Missju__ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.01.2018 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2018 Zrób projekt indywidualny. Przecież adaptacja z takimi zaawansowanymi zmianami kosztuje tyle, co projekt indywidualny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts