Raptor1 16.12.2017 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2017 (edytowane) Wrzucę jeszcze kilka foto widok wewnątrz i zewnątrz Zamieściłem te zdjęcia gdyż zastanawiam się nad elewacją. Ściana szczytowa będzie pokryta najprawdopodobniej blachą która jest na dachu. Drzwi wejściowe będą zmniejszone do 90 cm i obawiam się że elewacja stanie sie hmmm zwyczajna, żeby nie powiedzieć nudna . Kolor tynku będzie chyba jasno szary i tak sobie pomyślałem, żeby od drzwi wejściowych w lewo pociągnąć jakieś pasy ciemniejszego tynku aż do okna po środku elewacji frontowej. Lub ewentualnie jakaś deska kompozytowa lub płyty elewacyjne. Każde rady i inspiracje mile widziane Edytowane 16 Grudnia 2017 przez Raptor1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.12.2017 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2017 (edytowane) prosty daszek nad wejściem? Edytowane 17 Grudnia 2017 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.12.2017 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrufka_bum 18.12.2017 00:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2017 Cześć. Mógłbyś zdradzić jakiej folii użyłeś do zabezpieczenia okien? Szykujemy się właśnie z mężem do tej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raptor1 18.12.2017 04:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2017 Elfir dzieki za wizualizację supper pomysl ktory podoba sie mi ,a najwazniejsze że żonie też. Czy na elewacji polodniowej tez robic te pasy ciemnego tynku w miejscach okien? Czy moze bedzie juz za pasiasto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raptor1 18.12.2017 04:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2017 (edytowane) Cześć. Mógłbyś zdradzić jakiej folii użyłeś do zabezpieczenia okien? Szykujemy się właśnie z mężem do tej roboty. Folia zwykla kupiona w ogrodniczym sklepie 6m szeroka .Kuplem 11 m/b i kroilem na wymiar. Uwaga!!!podczas silnego wiatru zabezpieczanie okien moze byc niebezpieczne. Edytowane 18 Grudnia 2017 przez Raptor1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raptor1 18.12.2017 04:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2017 prosty daszek nad wejściem? Tak daszek szklany na podciagach tuz nad wejsciem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.12.2017 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2017 Na elewacji południowej okna nie są symetrycznie - wyjdzie chaos z tymi pasami. Na froncie kolor mógłbyś podnieść do dachu malując blachę A o daszku myślałam bardziej masywnym, coś w tym kierunku: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana0606 18.12.2017 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2017 Ładna inspiracja Elfir tego boku co drzwi wejściowe. Jak chcesz widzieć jak inne strony upiększyć spórz do mojego wątku strona 13ta. Też ma dekory ale z tynku mozaikowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raptor1 24.12.2017 06:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2017 Życzę wszystkim forumowiczom wesolych świąt dużo zdrowia i usmiechu oraz samych trafnych decyzji . A na budowach życzę wam solidnych ekip, uczciwych wykonawców i taniejacych materiałów,oraz cierpliwosci i wytrwalosci w dążeniu do wlasnego kąta. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raptor1 06.02.2018 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2018 Witam .Dziennik trochę przysycha bo niestety temperatury nie pozwalają na działanie Kilka informacji z okresu przysychania dziennika 1.Panowie od płyty machnęli się przy kanalizacji o jakieś 15 cm we wszystkich punktach na szczęście będę jeszcze dawał styro na płytę więc kolankami poprawię.Firma od płyty wyraziła skruchę i zadeklarowała wszelaką pomoc przy ewentualnych problemach z przesuwaniem punktów. 2.Montaż okien i drzwi planowany na przyszły poniedziałek najprawdopodobniej przesunie się ze względu na minusowe temperatury. Tymczasem w cieplejsze dni udało się pomniejszyć otwór na drzwi wejściowe i wyrównać oraz zaciągnąć cienką warstwą wszystkie otwory na stolarkę. Zagruntowałem też całość żeby taśmy się porządnie przykleiły:) 3.Zbieram oferty na styropian podłogowy i elewacyjny płyty będą cięte na zamówienie część 100/100 część 50/100 ,jak tylko zbiorę oferty podzielę się spostrzeżeniami . 4.Ściany działowe będę stawiał własnymi rękoma bo fachowców brak :(Jak tylko temperatura pozwoli biorę urlopik i jazda będzie to mój debiut w murarce ale już nie mogę się doczekać. Pomniejszony otwór na drzwi: wyrównane ,zaciągnięte tynkiem i zagruntowane otwory pod stolarkę Przesunięcie kanalizacji,deska obrazuje ścianę -przepust kanalizacyjny po prawej stronie powinien znaleźć się w osi ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 06.02.2018 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2018 Ten pomniejszony otwór na drzwi - jak przewiązałeś bloczki? Widzę, że nie wybiłeś zębów - użyłeś prętów, czy w ogóle temat odpuściłeś? Z tymi wypustami kanalizacji, to przynajmniej tyle dobrze, że wyrazili skruchę i oferują pomoc, bo z tym to bardzo różnie bywa. Jaka zaprawą zaciągałeś otwory okienne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 06.02.2018 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2018 Przegoniliśmy, nie przegoniliśmy Ty za chwilę będziesz miał okna. U nas się odwlecze, bo już nam zapowiedzieli przesunięcie terminu na początek marca... Powodzenia z murowaniem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raptor1 06.02.2018 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2018 bloczki co 2 warstwę mocowałem na takie systemowe blaszki do BK nie wiem jak sie to fachowo nazywa kupiłem z myślą o działówkach . Okna zaciagałem na początku tynkarską ale faktura mi nie pasiła bo na moje oko za szorstko więc pojechałem resztę klejem co został z otworu drzwiowego. Nie wiem czy dobrze zrobiłem ale teraz jest gładziutko że aż sie chce tam coś przyklejać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raptor1 06.02.2018 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2018 Doli ja nie wiem kiedy temperatura pozwoli na montaż okien ,musi być min 5 stopni na plusie więc może się okazać że będe miał póżniej niż wy;( bo w górach nie tak łatwo w lutym o takie temp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raptor1 07.02.2018 11:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2018 Możecie wyrazić swoja opinię na temat pokrycia ścian szczytowych ? Planuję na nie dać panele na rąbek, identyczne jak na dachu, ale dekarz twierdzi że jak dam wąskie to będzie ładniej wyglądać. Niestety w necie nie znalazłem zdjęć z podobnych realizacji wszędzie na szczytówkach jak jest blacha to identyczna jak na dachu. Co myslicie o tych wąskich panelach ? Dostępne szerokości paneli- 521mm, 309mm, 209mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 07.02.2018 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2018 Nie bardzo wiem o co chodzi - nie umiem sobie tego wyobrazić. Jakieś zdjęcie poglądowe? Mniej więcej coś takiego? http://barchitekci.pl/lib/dty284/Dom--Blacha-na-elewacji_w3-ilj9xmcz.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raptor1 07.02.2018 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2018 Dokladnie takie rozwiazanie jak w linku .Pytanie jakiej szerokosci panele?waskie czy szerokie jak u mnie na dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.02.2018 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2018 skoro ładniej wyglądają wąskie, to wąskie. Przeciez tego nie będzie widąc jednoczesnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 07.02.2018 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2018 Raptor, mnie również się wydaje, że wąskie panele będą ładniej wyglądały Gdybyś nie miał okapu i panele łączyłyby się z tymi na dachu, to może i takie same wyglądałyby dobrze. U Ciebie jest okap, także nie muszą być jednakowe. A wąskie wyglądają zgrabniej na ścianie Oczywiście, to tylko moje zdanie http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=406765 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=406766 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=406767 Zdjęcia, tak dla porównania szerokich i wąskich paneli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts