arbgor 21.08.2017 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2017 Witam, przerobiliśmy mieszkanie dwupokojowe na dwa pokoje + mała sypialnia. Problem w tym, że w sypialni nie ma okna i jest bardzo słaba wentylacja. Doradźcie mi proszę w jaki sposób zrobić wentylację w sypialence, na których ścianach i w których miejscach wybić otwory i założyć kratki wentylacyjne żeby był przepływ powietrza? Na jednej ściance, krótkiej są luksfery aby wpadało do sypialni trochę światła z dużego pokoju więc ta ścianka odpada jeżeli chodzi o kratkę wentylacyjną. Załączam obrazek rozkładu mieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lew2 21.08.2017 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2017 Ja bym dał rekuperator ścienny na tej ścianie zewnętrznej - u góry rysunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arbgor 21.08.2017 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2017 Problem w tym, że jest to ściana nośna zewnętrzna elewacyjna - w życiu nie dostanę zgody żeby coś w niej ruszyć. Pozostają tylko dwie wewnętrzne boczne ścianki działowe - lewa i prawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lew2 21.08.2017 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2017 (edytowane) Ja też mam nośną, zewnętrzną w budynku wielorodzinnym i zrobiłem rekuperator ścienny. Co za problem dwa otwory Ø1dm z kratkami w kolorze elewacji? Przecież są prawie niewidoczne z zewnątrz. Jeśliby się trafił wieniec zbrojeniowy (w co wątpię) to spłaszczyć kanały przy przejściu pomiędzy drutami oraz zabezpieczyć druty przed rdzą. Edytowane 21 Sierpnia 2017 przez Lew2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 21.08.2017 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2017 racja trza łamać bzdurne mniemania biurw. I równać do tych równiejszych w ocenie administracji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts