Daniel K 21.08.2017 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2017 (edytowane) Witam serdecznie. Proszę o pomoc w wyborze projektu aneksu kuchennego w salonie. Kuchnie do tej pory mieliśmy "tymczasową" natomiast rok temu kiedy wykańczałem mieszkanie miałem następującą wizję: postawiłem wówczas ściankę z betonu komórkowego mającą oddzielać aneks od salonu. Od tamtej pory moja druga połowa, jej mama oraz parę innych osób wciąż mi powtarzają, że ta ścianka jest niepotrzebna, ogranicza przestrzeń i ogólnie lepiej jakby jej nie było. Ponieważ zbliża się czas zakupu właściwych szafek i sprzętu stanąłem przed dylematem czy aby nie zmienić projektu. Poniżej następujące pomysły oraz moje uwagi odnośnie nich: 1. nie podoba mi się, że blat roboczy jest zaraz obok kanapy. 2. tutaj z kolei narzeczona uważa, że lodówka nie powinna być obok kanapy 3. tutaj niewiele zmniejszam ściankę, już tylko obudowuje półwysep z jednej strony i stół ustępuję trochę miejsca. Ogólnie cały czas wydaje mi się, że projekt wyjściowy był najlepszy ale też po części zgadzam się, że kuchnia w kształcie L daje większe możliwości chociażby przy rozłożeniu stołu i ułożeniu w poprzek w razie goszczenia znajomych. Proszę o pomoc w podjęciu decyzji oraz ewentualnie o jakieś inne propozycję aranżacji aneksu. Wymiary: Z góry dziękuję za wszelkie sugestie, Daniel kolejny pomysł: wszystko w jednym ciągu i dodatkowo półwysep mający jedynie za zadanie zwiększenie przestrzeni do przechowywania Edytowane 21 Sierpnia 2017 przez Daniel K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.08.2017 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2017 Zamieniłabym położenie zlewu i płyty.Lodówka blisko kanapy może przeszkadzać pracą agregatu. Wydaje mi się, że przy L-ce prawie nie ma blatu roboczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 12.09.2017 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2017 Wybór projektu trochę zależy od stylu życia. Ścianka wprawdzie ograniczy przestrzeń, ale też zasłoni bałagan, który wielu osobom się „przydarza” Jeśli więc może nastąpić taka sytuacja, to warto zrealizować projekt nr 1. Ścianka nie musi być murowana, może być elementem zabudowy kuchennej. Jeśli jednak jesteśmy osobami zdyscyplinowanymi i potrafimy utrzymać wokół siebie ład to projekt otwarty (nr 2) będzie najlepszy ze względu na otwarcie przestrzeni. W każdej z tych sytuacji warto dążyć do jak największego optycznego powiększenia wnętrza, w czym pomoże jasna kolorystyka ścian i wyposażenia (biele, beże, jasne szarości i pastele). Powodzenia! Pozdrawiam serdecznie, E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts