Kaizen 06.08.2019 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2019 Co do internetu, to jako tańsza to Nju Mobile za 25 lub 45zł miesięcznie. Różne internety na kartę od Orange, a jako opcję full wypas to Tmobile LTE bez limitu. Ogólnie w skali kraju Tmobile i Orange mają chyba najlepiej rozwiniętą infrastrukturę dla obsługi internetu szerokopasmowego. T-mobile (podobnie jak wiele innych podobnych ofert) ma haczyk - jest bez limitu DANYCH. A w regulaminie stoi "Po wyczerpaniu Pakietu Danych 200 GB nastąpi ograniczenie prędkości transmisji do 2 Mb/s." Więc słabo to działa. AFAIK największy wypas teraz to Orange Internet Biurowy. W strefie domowej mamy 999GB z pełną prędkością - cytat z regulaminu: "W Strefie Internetu Biurowego mogą Państwo korzystać z dostępu do Internetu z pełną prędkością, przy czym po przekroczeniu przez Państwa 999 GB (zwanego dalej Pakietem GB w Strefie) w danym okresie rozliczeniowym zastrzegamy sobie prawo do ograniczenia prędkości do 1 Mb/s, trwającego do końca tego okresu rozliczeniowego. " Poza strefą (na dalszych nadajnikach) jest 60GB limitu. Te nju to niby które? Nie widzę takich na ich stronie. Ile GB jest miesięcznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 06.08.2019 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2019 Z moich testów(2 takie same telefony) w Warszawie i okolicach wynika, że obecnie do T-Mobile żadna sieć niestety nawet się nie zbliża. Niestety dlatego, że oferta obecnie jest słaba, bo prędkość tną i szukam czegoś podobnego. Tutaj jeden z wielu podobnych wyników: O playu to nawet nie ma co pisać bo to jest żenada. Reklamowali się jako 5G, a tam są prędkości między 2 a 3G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 06.08.2019 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2019 No ja mam internet domowy od T-mobila bez żadnych limitów ,jak go brałem z szybkością do 60mb ale że to dziura to ledwo 12mb dociągało więc udało się zmienić pakiet na 20mb i pierwszy rok było od 4-12mb ale teraz pod koniec umowy czasem nie mam nawet 0,5mb , niestety ale kabel to kabel a wiem bo mieszkając jeszcze w bloku miałem kilka lat i zero problemów więc wg mnie ten cały LTE domowy to taka zapchaj dziura aby jakoś było . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 06.08.2019 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2019 Dobry kabel to wiadomo. Bo niestety dalej są też często kable, które nawet 10Mbps nie wyciągają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 06.08.2019 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2019 No ja mam internet domowy od T-mobila bez żadnych limitów Jak ta taryfa się nazywa? To byłaby pierwsza i jedyna taryfa bez limitu prędkości po przekroczeniu jakiegoś progu u dostawców LTE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 07.08.2019 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2019 To się nazywa internet domowy , dostajesz router do wyboru i za jeden dopłacasz za inny badziewniejszy już nie , limitów żadnych nie ma jesli chodzi o dane a jedyny limit to szybkość ,pierwszy jest do 20mb/sek drugi do 60mb/sek i wszystko byłoby ok ale im wiecej użytkowników tym gorzej , w większych miejscowościach pewnie tego problemu nie ma bo kablówki itp ale na wsiach gdzie praktycznie czas cyfrowy stoi w ubiegłym wieku nie jest tak różowo , antena pewnie by pomogła ale to koszty więc skoro mam dopłacać to lepiej od orange wezmę kabel to będzie drożej ale lepiej , ciekawi mnie ile T-mobil by chciał kasować za ten internet po tych 2 latach bo na te 45zł/miesiąc jest opłata rata za router oraz 25zł za internet ,po 2 latach router mi zostaje jako spłacony tak pisze więc ciekawe co zaproponują . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 07.08.2019 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2019 Dobry kabel to wiadomo. Bo niestety dalej są też często kable, które nawet 10Mbps nie wyciągają. Osobiście wolę na kablu 10mb/s niż LTE które zasuwa 50mb/s do 17 a potem spada do 3mb/s po 17 tak jak i cały weekend. Najlepiej wziąć wszystkich operatorów o ile można zwrócić w przeciągu 14 dni i przetestować wieczorami i weekendem. Z mojego doświadczenia plus/Play i T-Mobile u mnie dramat Orange działał tylko poprawnie ale też bez szału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 07.08.2019 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2019 Osobiście wolę na kablu 10mb/s niż LTE które zasuwa 50mb/s do 17 a potem spada do 3mb/s po 17 tak jak i cały weekend. Najlepiej wziąć wszystkich operatorów o ile można zwrócić w przeciągu 14 dni i przetestować wieczorami i weekendem. Z mojego doświadczenia plus/Play i T-Mobile u mnie dramat Orange działał tylko poprawnie ale też bez szału. A ja wręcz przeciwnie, bo mam czasem okazję z takiego "do 10Mbps" kabla korzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 07.08.2019 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2019 Ja miałem okazję ale gdzieś po drodze kabelek się uszkodził. Orange doszło do wniosku że nie mają umów z włascicelami gruntów przez które kabelek przechodzi więc go nie naprawią. I że możemy się bujać. LTE miałem w domu, dobrze było przez kilka miesięcy a potem chyba wszyscy wpadli na ten sam pomysł co ja i prędkość spadła do poziomu 1,5 / 0,000000nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter08 07.08.2019 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2019 Tym co mogą jeszcze poczekać do przyszłego roku,radze poczekać,wchodzą dwie globalne sieci satelitarne OneWeb i SpaceX ktore maja oferowac komercyjny internet dla zwykłego kowalskiego w kazdym miejscu na ziemi z ogromnymi prędkościami i niskim pingiem,ceny maja nie przekroczyc 50$/msc na początku.Tego mocno obawiają sie najwięksi gracze na rynku operatorów internetowych/komórkowych i mocno przyspieszają i lobbują z technologią 5g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacer 07.08.2019 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2019 z satelit download może i potężny, ale upload idzie standartowo lte lub po kablu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 07.08.2019 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2019 No i cena raczej do rewelacji nie należy to prawie dwie stówy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 07.08.2019 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2019 Dawno temu już był taki wynalazek w Polsce. Download przez satelitę (pod warunkiem, że pogoda była dobra) a upload chyba po CDMA wtedy jeszcze PTK Centertel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter08 07.08.2019 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2019 to jest zupełnie inna technologia,satelity sa zawieszone na niskiej orbicie,upload leci tak samo via Sat,moj znajomy jest beta testerem,ma 1 gbit lacze.dziala to super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 09.08.2019 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2019 Z internetem mobilnym pierwsze problemy z prędkością i stabilnością połączenia zaczęły powstawać w raz z obniżką cen i zastępowaniem internetu kablowego mobilnym. Dodatkowo operatorzy walcząc cenowo zaczęli wmawiać klientom że internet mobilny może z powodzeniem zastąpić internet kablowy.I może być nawet tańszy:) No i Janusze biznesu zaczęli wyłączać Neostrady w miejscach gdzie jakoś to w miarę chodziło i korzystać z mobilnego LTE.Dzisiaj LTE chodzi często jak powinno chodzić 3G. Dodatkowo rozdawnictwo operatorów GB w kodach, nakrętkach, kapslach itp. dodatkowo zapycha i tak już zapchane sieci.Na zasadzie: mom , dajom za darmo to biere i korzystam na maxa nawet w miejscach gdzie mam dobre Wifi.Takie podejście operatorów i klientów musiało zatkać sieć. Jeśli ktoś myśli , że 5G poprawi sytuację to jest w dużym błędzie. Przy tej polityce opów poprawi ale tylko na chwilę. Częstotliwości czyli eter nie jest z gumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 09.08.2019 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2019 W Izraelu za 5G jak ktoś chciałby wprowadzić grożą kary więzienia do 5 lat , podobno to samo zło ale na wszystko tak gadali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts