Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Hej,

Wiem już, że w przypadku połączenia prostopadłego nie przykręca się krawędzi płyt g-k do profili przyściennych i daje taśmeślizgową.

Jak wykonac połączenie gdzie płyta schodzi pod skosem i dochodzi do ściany ?

Jak to połączyć i czy w ogóle łączyć ?

https://forum.murator.pl/topic/231757-po%C5%82aczenie-p%C5%82yt-g-k-ze-%C5%9Bnianami-na-ko%C5%84cu-skos%C3%B3w/

• 4 weeks później...

Nie wiem jaką masz u siebie sytuację. Profil skośny tzw. V stosuje się zarówno przy połączeniu sufitowym jak i na ściance kolankowej.

Przykręcasz płytę do niego i zatapiasz taśmę i szpachlujesz.

Ja akurat gdy mam równe brzegi dla szybszego wykończenia narożników dawałem akryl

Edytowane przez Mareks77

No rozumiem.

Bardziej chodzi mi o teorię żeby wszędzie na poddaszy były pomiędzy sufitem, a ścianami połączenia ślizgowe.

W przypadku jak dam tam Vkę to to się z tą teorią mija.

Jesli masz na myśli połączenie skosu poddasza ze ścianą nośną lub działową to przykrecasz profil u do sciany pod profil wklejasz pasek foli paroszczelnej w profil u wkładasz profil c ale nie skrecasz a zobacz tu jest chyba to o co pytasz

https://www.google.nl/search?biw=1280&bih=752&tbm=isch&sa=1&ei=iKvCWceZG8zXwQLJlqSgAw&q=ściana+szczytowa+poddasza+przykrecenie+profila+u&oq=ściana+szczytowa+poddasza+przykrecenie+profila+u&gs_l=mobile-gws-img.3..30i10k1.18531.26768.0.27848.24.24.0.0.0.0.491.3924.8j7j6j0j2.23.0....0...1.1j4.64.mobile-gws-img..1.13.3149....1378.ozE8F66ehhU#imgrc=rIGJDuNCfk-5gM:

Ps obejrzyj wiecej filmików tego gościa, ja dzięki nim ocieplilem ponad 200m2 poddasza.

Edytowane przez Michalgosc
Ps
  • 2 weeks później...