Karolewskiej 24.08.2017 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2017 Szanowni forumowicze, Prosze Was o pomoc w wycenie montazu listew elewacyjnych wokol otworow okiennych. Sa ta stropianowe elementy powleczone jakas zaprawa. Jaki moze byc koszt montazu metra takich listew na gotowo, czyli z pomalowaniem? (pomalowanie zapewne musi byc zrobione wiecej niz jeden raz). Moj obecny wykonawca elewacji zaoferowal mi taka usluge w cenie 100zł za metr biezacy. Prosze Was o pomoc w weryfikacji tej ceny. Jesli dobrze sformulowalem swoje pytanie, to w kilku miejscach podawano mi koszt takiej uslugi na gotow w okolicach 30zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 27.08.2017 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2017 Problemem nie jest sam montaż bo ten polega na docięciu i przyklejeniu na klej wysokoelastyczny, natomiast na późniejszej obróbce.Jeśli sztukateria jest styropianowa pokryta zaprawą zbrojoną to należy po przyklejeniu przeszlifować łączenia które pokrywamy inną zaprawą a następnie pomalować lub pokryć tynkiem strukturalnym. Po to w elewacji odliczeniu nie podlegają otwory okienne gdyż wokół nich należy zastosować narożniki a następnie dodatkowo zazbroić aby nie pękały.Takie same zasady panują w sztukaterii i wymaga ona większej staranności i pracochłonnościNie wiem jakie cenniki są w waszej okolicy i może cena 100zł za mb jest trochę przesadzona lub wykonawcy chodziło o sztukaterie wewnętrzne z kolei wykonawcy za 30 zł jest bliższa prawdy ale patrzył bym mu na ręce na każdym etapie jej montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 27.08.2017 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2017 (edytowane) Widocznie nie chce mu się w to bawić dlatego ci taką cenę powiedział. Cena od 25 - 60 zł.Możesz to zrobić sam,klej do styropianu i ostry nóż do przycinania styropianu. Edytowane 27 Sierpnia 2017 przez tkaczor123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 28.08.2017 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2017 Styropian jest pokryty twardą zbrojoną powłoką.Raczej brzeszczot lub piłka do metalu z przyrznią umożliwiającą dokładne cięcie pod kątem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 28.08.2017 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2017 Chodziło mi o noż taki jak do wełny ale piłką do metalu idzie lepiej- sprawdzone w praktyce. Oczywiście skrzynka uciosowa się przyda aby dociąć pod kątem 45st. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magmag84 16.07.2022 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2022 Z mojego doświadczenia, rodzaje sztukaterii i to co uważam za najlepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts