kalkulatorek 25.08.2017 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2017 Mam w domu wystające kable w ścianie do głośników i chciałbym podłączyć je do TV tak, by nie wyglądały tak surowo (same kable) jak obecnie. Na jednej ścianie mam u góry 2 wystające kable i ewentualnie 2 puszki na dole (którę mogą służyć do podłączenia kolejnych 2 głośników). Myślałem o jakimś niskobudżetowym zestawie 2+1. Natomiast nie chcę popłynąć na zakupie i braku możliwości podłączenia tego pod TV. Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamemnon91 25.08.2017 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2017 Napisz może na jakiś forum związanym z technologią. benchamrk albo pclab, na pewno Ci pomogą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 25.08.2017 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2017 Końce wystają wysoko, ze ściany. A gdzie są początki tych kabli?Skoro kable puściłeś wysoko, to tam chcesz powiesić głośniki? Ile chcesz wydać? Komputerowe głośniczki kosztujące niewiele dadzą niewiele lepszy dźwięk, niż te z telewizora - wyrzucanie kasy w błoto. Już lepiej IMO kupi wzmacniacz stereo + zwykłe kolumny podłogowe (dwie). Albo kino domowe, jak chodzi o efekty przestrzenne do filmów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 25.08.2017 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2017 Soundbar jest interesującym rozwiązaniem, rozrzut cenowy jak dla klasycznych głośników - odchodzi problem prowadzenia kabli, bo wszystko jest w tej samej linii co TV. Tutaj małe porównanie: http://www.pcworld.pl/ranking/Ranking-soundbarow-2017-Test-najlepszych-soundbarow-Jaki-soundbar-do-TV-wybrac,408102.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalkulatorek 25.08.2017 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2017 Budżet mam niski myślę koło 300/500 zł. Kable idą do bazy pod telewizorem i tam mogę je przeciągnąć tunelem do TV. Przy głośniczkach komputerowych jest ten problem, że tam jest kabel do prądu przy nich i tenże kabel musiał bym ciągnąć również i przedłużać do około 2m (a to wiążę się z utratą gwarancji). Soundbar odpada - to jest 1 głośnik a u mnie wystają 2 kable. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remontujesie 28.08.2017 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2017 Dołóż trochę pieniędzy i zainwestuj w coś co załatwi Ci od razu kino domowe i w miarę przyzwoity zestaw stereo - np. coś z serii Bose 2.1 - jak na swoje gabaryty gra bardzo dobrze i głośniki możesz umieścić prawie w dowolnych miejscach bo wszystkie zestawy Bose mają auto kalibrację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalkulatorek 28.08.2017 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2017 Niestety z tego co widzę to Twoja propozycja jest znacznie przewyższająca mój budżet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 28.08.2017 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2017 1 - czy twój telewizor ma analogowe wyjście audio ? Jeżeli tak, opcja minimum to stereofoniczny wzmacnicz audio i dwie kolumny podłączone do tych dolnych przewodów. Niestety w budżecie 300-500 PLN ciezko szukać nawet czegoś używanego.... Na youtube jest kanał Reduktor Sumu - autor min. rezenzuje tam używane zestawy audio w określonym budżecie - warto obejżeć, ale myślę że 1-1,5 kPLN to minimum aby czegokolwiek sensownego szukać. Jeżeli TV nie ma wyjścia analogowego a tylko cyfrowe (spdif \ hdmi) wtedy trzeba szukać amplitunera z odpowiednimmi wejściami i dekoderem albo urządzenia o nazwie DAC (Digital \ analog converter) i dopiero potem stereofoniczny wzmacniacz audio i głośniki. Ogólnie amplituner kina domowego wyjdzie taniej niż osobno dac i wzmacniacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts