gino21 25.08.2017 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2017 Witam, Szukam ekipy do zrobienia dachu, dużo pytam i dotarłem do sprawdzonych wykonawców, zarówno cieśla jak i dekarz robią bardzo dobrze, oglądałem ich prace i pytałem inwestorów, wszyscy zadowoleni. Mam jednak pytanie. Nie ukrywam iż zależy mi na dobrym wykonaniu jednak w możliwie niewygórowanej cenie. Mam dach dwuspadowy 220 m2, cieśla powiedział za robotę 29zł za m2 natomiast dekarz 65 na gotowo(łaty, kontrłaty,membrana, rynny, stopnie kominiarskie, obróbka kominów itp, bez podbitki). Czy według Was to dobra cena?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 25.08.2017 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2017 Ja za kopertowy z dachówką ceramiczną dekarzowi płaciłem 45zł/m2. Cieśli trudno powiedzieć - bo miałem wliczone w SSO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gino21 25.08.2017 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2017 No to fajna cena, jeśli oczywiście zawierała ona wszystko to o czym napisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krajzega 29.08.2017 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2017 Witam, Szukam ekipy do zrobienia dachu, dużo pytam i dotarłem do sprawdzonych wykonawców, zarówno cieśla jak i dekarz robią bardzo dobrze, oglądałem ich prace i pytałem inwestorów, wszyscy zadowoleni. Mam jednak pytanie. Nie ukrywam iż zależy mi na dobrym wykonaniu jednak w możliwie niewygórowanej cenie. Mam dach dwuspadowy 220 m2, cieśla powiedział za robotę 29zł za m2 natomiast dekarz 65 na gotowo(łaty, kontrłaty,membrana, rynny, stopnie kominiarskie, obróbka kominów itp, bez podbitki). Czy według Was to dobra cena? Pozdrawiam. Czyli za robociznę za cały dach wychodzi Ci 20 680. Trudno mi odnieść się do podanych cen w rozbiciu na cieślę i dekarza, ale ja na podobny dach (240 m kw., dwuspadowy, żadnych okien i lukarn) dostałam ofertę na 20 520 pln. Również na gotowo bez podbitki. Jest to cena brutto z 8% vat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts