robos2234 28.08.2017 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2017 Witam mam pytanie odnośnie zaizolowania tarasu nad garażem na okres zimowy na razie dom w stanie SSO taras nad garażem pewnie będę wykańczał dopiero przy robieniu ocieplenia domu także w jaki sposób można to zabezpieczyć na rok lub 2 lata ?na tarasie nie została jeszcze zrobiona warstwa spadkowa jest sam strop dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_kubiak 28.08.2017 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2017 Witam u mnie też tak garaż "przeczekał" na taras przez jesień-zimę Na strop (gęstożebrowy Porotherm) została wylana normalnie warstwa nadbetonu, a całość została... przykryta folią budowlaną i zabezpieczona taśmami i cegłami przed podwiewaniem. W ten oto hakerski sposób udało się przetrwać ponad pół roku i na spokojnie na początku tego lata został wykonany docelowy taras. Moim zdaniem nie warto kombinować, jeżeli masz już strop zalany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robos2234 28.08.2017 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2017 u mnie coś takiego po deszczu porothermy całę mokre boje się że może być problem jak zacznie to marznąć myślałem żeby położyć papę i zawinąć w dół na 1 pustak i w górę także Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robos2234 29.08.2017 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2017 i nie wiem czy kłaść na to papę czy na razie folię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robos2234 30.08.2017 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2017 ktoś coś podpowie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 30.08.2017 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2017 Jeśli czasowo nie kontynuujesz budowy to na stropie połóż papę termozgrzewalną. Tak czy inaczej będziesz to robił w przyszłości a na to pójdzie styropian i wylewka. Możesz ją położyć z małym naddatkiem po 10 - 15 cm z każdej strony i w ten sposób będziesz miał okap oddalający opady od ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 30.08.2017 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2017 ok super a jaką papę polecasz ? dać papę podkładową a później wierzchniego krycia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 30.08.2017 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2017 (edytowane) Bezpośrednio na beton. Najtańsza termozgrzewalna . Jeśli strop nie jest zatarty i dość gładki to połóż podkładówkęPowierzchnię porządnie odpyli i możesz zagruntować jakimś Abizolem lub Dysperbitem Edytowane 30 Sierpnia 2017 przez Mareks77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 30.08.2017 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2017 (edytowane) zostało mi jeszcze coś takiego 1 wiadrohttp://www.izolbet.pl/product,24,47,lepik_na_zimno_izolbet_k.htmlczy warto posmarować tym przed położeniem papy ? strop jakiś super gładki nie jest po prostu wylany z gruszki wyrównany i tak zostawionyczyli tohttps://suez.com.pl/pl/p/Papa-podkladowa-na-welonie-szklanym-ICOPAL-V60-S24-SZYBKI-PROFIL-SBS-gr.2,4mm-12m2/1066a późniejnp. coś takiego:http://allegro.pl/papa-termozgrzewalna-mida-top-pv-250-5-2mm-20st-i6935008257.html tak > Edytowane 30 Sierpnia 2017 przez creative_21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 30.08.2017 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2017 Jaka będzie docelowa nawierzchnia na tarasie.?Problem w tym że nie masz wykonanej warstwy spadkowej i najlepiej żebyś ją najpierw zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 30.08.2017 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2017 docelowo płytki,ciężko taką warstwę spadkową zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 31.08.2017 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 Na tak dużej powierzchni sam tego i tak nie zrobisz. Jeśli będą płytki to połóż tą papę a gdy będziesz robił w domu wylewki to po położeniu styropianu i folii zrobią ci także na tarasie warstwę ze spadkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darianus 31.08.2017 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 tez chce miec taras nad garażami Zastanówcie się dobrze. Wg mnie taras nad garażem to zły pomysł. Trzeba bardzo solidnie podejść do izolacji, żeby nie lało się się do środka. Po za tym, za parę lat na elewacji pod tarasem gwarantuję Wam brzydkie zacieki. Trzecia kwestia, mając kawał podwórka, taras nad garażem? Mój szwagier ma i bardzo żałuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 31.08.2017 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 mam w domu w którym teraz mieszkam taras ogólnie to wieszamy tam tylko pranie mi głownie było potrzebne miejsce na dodatkową rozbudowę domu w przyszłości bo na razie mam w warunkach zabudowy max 130m2 pow. użytkowej. a co sądzicie o tarasie całorocznym zabudowanym nad garażem https://spplthumb.blob.core.windows.net/1000x901c/dd/35/00/taraslux-elk-432021832.jpg http://www.polis.com.pl/userfiles/ogrody_zimowe_1.jpg czy była by to droga przyjemność ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 01.09.2017 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2017 Izolacja przeciwwilgociowa tarasu nie jest jakąś wielką niewiadomą, równie ważnym tematem jest izolacja cieplna stropu garażu i podłogi tarasu którą należy wykonać od zewnątrz tak aby wewnątrz nie powodować skraplania wody.Od zacieków są obróbki blacharskie i o ile w normalnym balkonie wystarcza zwykły okap to przy tarasie nad garażem oprócz tej obróbki orynnowanie jest juz koniecznością.W innym przypadku duże ilości wody z takiej powierzchni skapując w dół poczynią szkody na elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maryla910 01.09.2017 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2017 Wiem że warto zastanowić sie nad taką inwetycją. To nie takie łatwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 02.09.2017 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2017 w ogóle to jakiego fachowca szukać do izolacji tarasów ? dekarzy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 02.09.2017 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2017 Dekarza lub sam pożycz palnik z butlą. Podgrzanie lepiku na papie i rozwijanie to nie jest aż taki problem.Będziesz przynajmniej jak to mówi reklama jednego z marketów budowlanych "Bohaterem w swoim domu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robos2234 03.09.2017 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2017 papę sobie położę bez problemu bo już kładłem na garażu niedawno tylko gorzej z tą warstwą spadkową nie wiem komu to zlecić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 04.09.2017 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2017 Jakakolwiek ekipa budowlana nawet z pod przysłowiowej budki z piwem. Dwóch sprawnych z betoniarką lub fachowcy wykonujący wylewki podłogowe mający dwu dniowy przestój pomiędzy zleceniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts