skolim 28.08.2017 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2017 Witajcie! Złożyłem do Energi wniosek o warunki techniczne przyłączenia, dla tymczasowego przyłącza budowlanego.Moc przyłączeniowa 6,5 KWZabezpieczenie 16 ADostałem odpowiedź wraz z propozycją umowy. Generalnie wszystko wydaje się jasne, poza jedną kwestią. Muszę podać przewidywaną ilość energii odebrane przez instalację rocznie w kWh. Nie mam zielonego pojęcia ile tego wpisać i na ile zobowiązujący jest ten szacunek (jeśli nie doszacuję, albo przeszacuję). Zużycie energii dla domu to pewnie bym jakoś umiał podać, ale ile może wynosić zużycie energii na budowie domu?Jest to przeciętny dom o pow zabudowy 230m2 z poddaszem użytkowym budowany z gazobetonu? Czy toś może pomóc rzucić jakimś rzędem wielkości? Z góry dzięki za wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 28.08.2017 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2017 (edytowane) U mnie w czasie budowy średnio wychodzi jakieś 100kWh/mies. Edytowane 28 Sierpnia 2017 przez Kaizen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 28.08.2017 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2017 Dla domu średnio przyjmuje się 3 tys kWh rocznie, na potrzeby budowy domu od stanu zero do SSO/SSZ nie zużyjesz pewnie 500 kWh, bo nie ma czym, wiertarka, piła do drewna, szlifierka ... to urządzenia które działają w trakcie dniówki max godzinę łącznego czasu. Ja przez miesiąc czasu zużyłem hm 14 kWh. A co się stanie jak wpiszesz za mało albo za dużo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 28.08.2017 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2017 Nie mam zielonego pojęcia ile tego wpisać i na ile zobowiązujący jest ten szacunek (jeśli nie doszacuję, albo przeszacuję). Na podstawie tej informacji wygenerują Ci faktury prognozowane na kilka miesięcy do przodu. Nic więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts