Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drążek do wąskiej szafy

aguusia88

Recommended Posts

Witam. Muszę zmienić system wieszania ubrań w mojej statej szafie. Obecnie to jakas szyna do frontu ( "I") pod górną polką i kółka które sie w nia wtyka. Szafa jest z lat 80+. Kółek brakuje i zapewne ich nie dokupie. Wieszakow jest kilka na jednym koleczku powciskane. nie muszę mówić że aby wyciągnąć wieszak od końca muszę grzebać i się szarpać

Głębokość nie jest powalającą bo 42 cm (42,5 do zamknięcia). Czy opłaca się montować drążek. Szerokość (długość) szafy to ok 83 cm. Nie powiem dużo mi to ułatwi organizacje. Powiesze więcej ubrań . Sprawdziłam i średniej długości wieszaki sie mieszczą (najwyżej ubrania będą bardziej zawinięte do środka)

Edytowane przez aguusia88

Do płytkich szaf stosuje się takie wysuwane poprzeczne drążki:

http://stroybests.ru/uploads/posts/2015/1/190-500x335.jpg

http://www.budnet.pl/zdjecia/wieszak_poprzeczny_2.jpg

To mnie nie ratuje. Mam w ta strone ubrania i musze je wpychac aby zamknac drzwi. Dojda 2 grube zimowe kurtki i bedzie klops. Poza tym chcialabym tez powiesic polki wiszace skladane. Mysle ze state szyny i 2-3 koleczka zostawie na wieksze gabaryty. Przed nimi powiesze polki skladane, a po bokach rozwieszam ubrania na drazku

Edytowane przez aguusia88

no to może jednak większa szafa, dodatkowa szafa lub wywalenie czesci ciuchów?

Na lato kurtki mozna przecież chowac np. do skrzyni na pościel.

To uklad pokoju z przejsciem do innego pomieszczenia. Niebieskie to okna i balkon. Szafa jest umieszczona "x"

Jesli mam dostawic/odbudować szafe zostaję mi miejsce ktorego nie wykorzystam. Mam taja wneke na długość ok 2.5 m i plytka na 45 -47 cm. Drzwi do szafy sa na rowni z wejsciem do pokoju. Jedynie mamy w plany usuniecie drzwiczek i wstawienie drzwi przesuwanych

Capture+_2017-09-02-16-17-21.jpg

• 7 months później...