upadlybananek 31.08.2017 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 Ile tak, mniej więcej ekipa budowlana wznosi dom do stanu surowego otwartego? Dom będzie spory - prawie 300 m2 wraz z garażami i magazynem. I od razu - czy wasze ekipy też odwlekały rozpoczęcie budowy? My już od miesiaca słyszymy, że "w poniedziałek zaczynamy", a ciagle nic nie ruszyło -.- fundamenty są i chyba czekają na lepsze czasy -.- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 31.08.2017 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 Znana mi dobrze budowa (pełna piwnica, podwójny garaż, poddasze mieszkalne, metrów2 i 3 nie pamietam) . Odhumusowanie w pierwszych dniach marca (ósmego był juz cały wykop), w końcu czerwca położona ostatnia dachówka czyli SSO. Podstawa to dobra umowa pisemna i zaopatrzenie w materiały. Oraz codzienna obecność na placu budowy. Własny inspektor nadzoru to też jest dobry pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel_13 31.08.2017 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 Zależy o jakiej technologii mówimy. Moja ekipa od wejścia na fundament potrzebowała jakoś tak ponad tydzień. Ale to szkielet drewniany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 31.08.2017 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 Znana mi dobrze budowa (pełna piwnica, podwójny garaż, poddasze mieszkalne, metrów2 i 3 nie pamietam) . Odhumusowanie w pierwszych dniach marca (ósmego był juz cały wykop), w końcu czerwca położona ostatnia dachówka czyli SSO. Obiekt o którym pisałem ma ściany w bloczków g-b 35cm(?), coś jak Murator M04bL . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts