Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ile tak, mniej więcej ekipa budowlana wznosi dom do stanu surowego otwartego? Dom będzie spory - prawie 300 m2 wraz z garażami i magazynem. I od razu - czy wasze ekipy też odwlekały rozpoczęcie budowy? My już od miesiaca słyszymy, że "w poniedziałek zaczynamy", a ciagle nic nie ruszyło -.- fundamenty są i chyba czekają na lepsze czasy -.-
https://forum.murator.pl/topic/231986-jak-d%C5%82ugo-trwa-wybudowanie-domu-do-stanu-surowego-otwartego/

Znana mi dobrze budowa (pełna piwnica, podwójny garaż, poddasze mieszkalne, metrów2 i 3 nie pamietam) . Odhumusowanie w pierwszych dniach marca (ósmego był juz cały wykop), w końcu czerwca położona ostatnia dachówka czyli SSO. Podstawa to dobra umowa pisemna i zaopatrzenie w materiały. Oraz codzienna obecność na placu budowy. Własny inspektor nadzoru to też jest dobry pomysł.
Znana mi dobrze budowa (pełna piwnica, podwójny garaż, poddasze mieszkalne, metrów2 i 3 nie pamietam) . Odhumusowanie w pierwszych dniach marca (ósmego był juz cały wykop), w końcu czerwca położona ostatnia dachówka czyli SSO.

Obiekt o którym pisałem ma ściany w bloczków g-b 35cm(?), coś jak Murator M04bL .