Adaxis 01.09.2017 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2017 Zakupiliśmy zestaw płytek do łazienki i teraz okazuje się, że na ścianę kupiliśmy gres. Już post factum jak pochodziliśmy po salonach i ekspozycjach to więcej niż połowa płytek na ścianę to własnie gres. Piszę o tym, gdyż fliziarz odmówił wykonania łazienki bezlistwowo, twierdząc że nie da rady wyszlifować gresu pod kątem 45st bez odprysków i pokazał nam płytkę zrobioną na "ostrze" pod kątem 45st. My na to, że raczej nie ścina się całkiem, tylko zostawia 0.5-1mm w celu wzmocnienia naroży i żeby się nie skaleczyć. On na to, że to wygląda beee i że on nam zrobi na listwach. Co wy na to? Czy rzeczywiście jest problem z gresem, czy rzeczywiście potrzebny lepszy sprzęt, którego on nie ma. Ma zwykłe szlifierki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.09.2017 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2017 Jak podobają się wam listwy, to nie ma o czym mówić - jest szybciej i taniej. A to, że on nie dysponuje sprzętem lub mu się nie chce szlifować, nie ma nic wspólnego czy da się, czy nie ciąć gres.Ja mam gres cięty 45 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adaxis 01.09.2017 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2017 Znowu dzięki Elfir! Nie chcemy listew, bo wszyscy w koło ich nie mają. Ale to on zrobił nam godzinny wykład, że bezlistwowo to beee i feee -okropność jakaś z tymi fachowcami. A poza tym on z listwami wcale nie chce taniej, więc raczej chce nas zrobić w bambuko... A to cięcie 45st masz na ostro czy z delikatnym (ok. 1mm?) rantem, żeby brzeg był mocniejszy i nie kaleczył? To że będzie paskudnie pokazał na ostrzu 45st szlif bez rantu) i wtedy rzeczywiście coś się strzępiło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.09.2017 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2017 Nie mam pojęcia jak, mój fachowiec nie wydziwiał, tylko zrobił. Pewnie byłby zdziwiony, gdybym chciała listwy. Nic się nie strzępi i nie kaleczy. Przecież tam jest jeszcze warstwa fugi. wygląda to podobnie, jak tu: http://www.nowoczesnyremont.pl/wp-content/uploads/2017/04/IMG_3252.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adaxis 02.09.2017 06:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2017 Też podejrzewamy, że wycenił wysoko, a chce teraz pójść na łatwiznę i robić listwy. Będziemy szukać innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts