bt9 02.09.2017 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2017 Witam. Jaki w temacie. Mam do ocieplenia dom z pustaków żużlowych. Pustaki stare 40- letnie. Każdy pustak ma w sobie dwie szczeliny a ścianki zewnętrzne są grubości ok. 3 cm. Często ścianki te rozpadają się podczas skuwania tynku, są słabe. Mam styropian grubości 20cm. Będzie mocowany z użyciem zatyczek że styropianu. Jakie kołki będą odpowiednie w tym przypadku? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamihi 02.09.2017 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2017 Ja bym ci radził rozważyć opcję bez kołków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bt9 03.09.2017 03:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2017 Dom ma 40 lat i nie uniknę w pewnych miejscach mostków termicznych więc zdecydowałem, że dla tak starej i zwietrzałej ściany zastosuję jednak kołki. Tym bardziej, że dom ma 8 metrów wysokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bt9 04.09.2017 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2017 Hej, Jednak pustaki maja trzy szczeliny Czy waszym zdaniem kołki 26cm wystarczą? Czy lepiej kupić 30cm? Czy bo takie kołki mam ale nie wiedziałem, że pierwsza ścianka pustaka będzie taka licha, okazało się to dopiero podczas zbijania tynków. Druga sprawa czy macie doświadczenie jakim produktem uzupełnić ubytki w tych pustakach przed klejeniem styropianu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 05.09.2017 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2017 Produkt zwie się tynk cementowy .. lub zaprawa wyrównująca.. i w tedy http://sklepnarzedziowybd.pl/pacazebata-glazurniczegrzebienie-minervapace-glazurnicze/182-paca-zebata-300x130-zab-12-mm.html całą powierzchnia... ale lepiej przekonaj się robiąc empirykę.. przyklej płytę.. a później czyń próby jej dewastacji z elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bt9 07.09.2017 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2017 Poszukałem i znalazłem, chodzi o zaprawę regeneracyją pcc - coś takiego.Jeśli chodzi o kołki to jestem zmuszony do zakupu tych o długości 35cm. Tak czytam o ocieplaniu i natrafiłem na pewien problem.Mój dom ma ściany z trzech warstw:1. Pustak żużlowy2. Pustka powietrzna 3cm. ( w większości jest tam luźna zaprawa )3. Cegła. Czy jeśli z zewnątrz ocieplę dom styropianem grafitowym o grubości 20cm to nie będzie problemu z wykraplaniem się wilgoci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 07.09.2017 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2017 Jeśli po dociepleniu zachowasz pustkę powietrzną i drożne będzie jej przewietrzanie poprzez kratki wentylacyjne to ocieplenie zewnętrzne nie spowoduje wykraplania wilgoci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts