Ja i Ja 04.09.2017 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2017 Witam serdecznie może ktoś coś podpowie w tym temacie. Jest do sprzedaży działka rolna 1,5 hektara na której pobudowany jest dom w stanie surowym. Wiem że ja jako nie rolnik nie mogę kupić tak wielkiej działki.. Wiem że można starac sie o wydanie zgody na zakup dzialki ale trzeba spełniać jakieś warunki...- właśnie jak to jest z wydawaniem takiej zgody , o co w tym chodzi i gdzie się udać? Czy przebywając na codzień za granicą mogę ubiegać się o taka zgodę?....A może z innej strony podejść? - moja siostra jest rolnikiem z zawodu i prowadzi gospodarswo rolne od 20 lat (mała gospodarka ale jest) .Czy w takim przypadku może siostra kupić tą ziemię ( dodam że ziema znajduje się w innej gminie) , a następnie przepisać mi jako darowizna ? Może to nie ma najmniejszego sensu ale czy w ogóle moze isteniec takie rozwiązanie? Jeśli ktoś odpisze lub poda jakieś linki w tej kwestii będę bardzo wdzięczny ..Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rabarbar1 13.09.2017 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2017 Gdzieś czytałem że właśnie pomysł o którym piszesz możliwy jest do zrealizowania. Ja jestem właśnie w trakcie zakupu wiekszej działki i skorzystałem z opcji pierwszej tj. zgody ANR, z tym że to nie ja jako kupujący wystosowałem wniosek a sprzedający. Ja tylko podłączyłem oświadczenie że będę tam drzewka sądził itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elllenka 30.09.2017 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2017 Taki wniosek zobowiązuje cię na 5 lat, że zdaje się nie sprzedasz gruntów - bez problemu znajdziesz na ten temat jakis artykuł w necie. Dla mnie problemem było właśnie to, że trudno później to sprzedać w ciągu kilku lat po zakupie.Inna opcja - tez warto pytac właścicieli- czy nie może rodzielic działki na mniejsze - to niestety może długo trwac i troche kosztuje (chyba ok. 2500zl)., ale czasem okazuje sie, że działki juz sa rozdzielone - miałam taki przypadek. Warto dopytac właściciela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 30.09.2017 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2017 Skrzyknij 100 osób , zarejestruj związek wyznaniowy i wszelkie ograniczenia w obrocie ziemią masz tam gdzie plecy ustawodawcy kończą swą szlachetną nazwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzcel 10.10.2017 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2017 I ziemię kupi za 1% wartości niby że na potrzeby kultu a potem może tam prowadzić komercyjną hodowlę danieli, twierdząc że jest druidem a daniele są święte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 23.10.2017 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2017 I ziemię kupi za 1% wartości niby że na potrzeby kultu a potem może tam prowadzić komercyjną hodowlę danieli, twierdząc że jest druidem a daniele są święte. A nie są ???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts