Janekk1234 05.09.2017 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2017 witam panowie czeka mnie mała przeróbka inst gazu i instalator chce to robić z systemu Geberit kupfer gaz, zaciskane złączki. dotychczas miałem rurki stalowe skręcane. Czy zna ktoś ten system i może polecić czy może odradzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 05.09.2017 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2017 (edytowane) Mam u siebie gazową instalację wewnętrzną zaciskaną. Jeśli instalacja znajduje się wewnątrz domu a złączki są oryginalne czyli posiadają odpowiedni do instalacji gazowych o-ring uszczelniający to przepisy zezwalają na ich dopuszczenie.Mam to od wejścia przez ścianę poprzez cały garaż aż do kotłowni.Nie ma z tym żadnego problemu a i wygląd nie jest szpecący tak jak to wyglądało przy instalacjach spawanych. Edytowane 5 Września 2017 przez Mareks77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janekk1234 05.09.2017 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2017 na estetyce i wyglądzie mi nie zależy...mimo że nie jestem stary to jakoś bardziej przemawia do mnie skręcana stal niż jakieś oringi , ale co zrobić jak nikt tego nie chce już robić. trzeba zaufać nowszym technologiom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 06.09.2017 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2017 Dawniej raczej spawali, zresztą nadal to robią, teraz ma być szybki i drogo + nie ważne ile klient zapłaci za materiał, a zapłaci sporo bo materiał dzieki któremu szybko robota idzie dużo kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts