LucaO 08.09.2017 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2017 (edytowane) Witam , jestem w trakcie robienia podłogi w swoim domu , podłoga będzie na legarach bez wylewki pod legarami znajduje sie piwnica ,mam do założenia ostatnie dwa legary jednak wychodzą one dokładnie w przejściu w piwnicy ,z jednej strony będą one zakotwione w ścianie , z drugiej strony są centalnie pod futryną przejścia , jak poradzilibyście je w tym miejscu zakotwić umocować ? Przejscie jest dość wysoko więc jeśli obniże je o grubość legara to i tak będzie mozna bez zginania się przechodzić Na legarach będzie podłoga użytkowa Myślałem by w przejściu od futryny do futryny wbetonować szynę konstrukcyjną stalową lub legara , i oprzeć na tym dwa legary które zostały do zamontowania Ew jakie inne rozwiązania byście przyjeli ? Edytowane 8 Września 2017 przez LucaO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 12.09.2017 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2017 Nad futryną nie ma żadnego nadproża?Możesz poniżej legarów wmurować nadproże z szyny stalowej lub jeśli jest to niemożliwe zrób wymian czyli poprzeczny legar równolegle do futryny przymocowany do dwóch sąsiednich legarów i te wypadające na wprost futryny zamontujesz do niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts