okojan 09.09.2017 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2017 Jak w temacie.Regulator przy braku prądu nie podtrzymuje ustawień czasu. Mam go już od trzech lat i tak sie dzieje od dwóch. Już mnie to złości. Pomysły? Też tak ktoś ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okojan 19.09.2017 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2017 Ponawiam pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CafeDelTom27 20.09.2017 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2017 Mam to samo ale mi tylko resetuje godzine i date.okienka grzania pozostaja bez zmian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rob1231 06.10.2017 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2017 Posiadam ten sam sterownik i po każdym zaniku prądu następuje reset daty i godziny, a wiadomo jaki to ma skutek na cwu i ogrzewanie. Chyba jedynym wyjściem jest zakup zasilacza awaryjnego do Kotła, ponieważ wygląda na to, że te dwa parametry sterownik odczytuje właśnie z Kotła, w którym następuje ich reset po zaniku prądu. Jeśli ktoś ma inny pomysł jak temu zaradzić, proszę o podzielenie się uwagami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VPS 16.10.2017 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2017 Rozwiązaniem jest https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3110151.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okojan 22.10.2017 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2017 VPS - mam regulator bezprzewodowy. Takze nie jest to rozwiązanie ( zasilacz awaryjny). Pewnie tylko to przylutowanie ale przy bezprzewodowym? Po to zakupiłem bezprzewodowy aby mieć go pod ręką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VPS 24.10.2017 04:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Superkondensator dodpwoada za podtrzymanie godziny i daty można zamontować zarówno w wersji przewodowei i bezprzewodowej.Jego zadaniem nie jest komunikacja pomiędzy kotłem a regulatorem. Zamontuj u elektrtonika ten co podałem (około 50zł z usługą) lub droższe rozwiązanie zamiast czujnika zewnętrznego VR20 (bez odbiornika sygnału czasu DCF) możesz zamontować jako opcje czujnik zewnętrzny VR21 (z odbiornikiem sygnału czasu DCF) koszt 626zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dprzyb 01.09.2021 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2021 Superkondensator nie rozwiązuje problemu ponieważ jest on zamontowany w bezprzewodowym sterowniku Calormatic 470f, który ma przecież zasilanie cały czas (6 baterii AA). Wiem, bo kiedyś trafiłem na ten wątek na elektrodzie i wymieniłem ten superkondensator w sterowniku na nowy.Oczywiście nic to nie dało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 31.10.2021 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2021 Witam, ja mam dwa problemy z Calormatic 470, standardowo nie podtrzymuje ustawień po nawet chwilowym braku napięcia. Oprócz tego co jeszcze bardziej irytujące - pokrętło źel działa, przeskakuje podczas ustawiania danych. Ma ktoś jakiś sposób na to dziadostwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 02.11.2021 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2021 (edytowane) Witam, ja mam dwa problemy z Calormatic 470, standardowo nie podtrzymuje ustawień po nawet chwilowym braku napięcia. Oprócz tego co jeszcze bardziej irytujące - pokrętło źel działa, przeskakuje podczas ustawiania danych. Ma ktoś jakiś sposób na to dziadostwo? Odnośnie braku podtrzymania to wymiana akumulatora czy też superkondensatora który podtrzymuje zasilanie na pamięci. Impulsator to jednak ciężka sprawa. Jest rozbieralny więc naprawimy mając odrobinę zdolności manualnych możemy spróbować. Link do artykułu jak naprawić: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3110151-30.html https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3749083.html ale idzie go kupić zamawiając więc można wymienić. Udaj się do znajomego elektronika to sobie z tym poradzi. Edytowane 2 Listopada 2021 przez Mareks77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 02.11.2021 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2021 Dzięki kolego za wskazówki. Swoją drogą jak ten niby renomowany producent wypuszcza taki produkt w którym głupiej bateryjki nie można wymienić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 03.11.2021 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2021 Renomowany producent jak każdy. Kiedyś właściciel samochodu sam wymieniał żarówkę, lub inne rzeczy teraz niestety upakowanie jest tak duże że pociąga to za sobą dodatkowo demontaż całego reflektora, zderzaka i specjalistyczne narzędzia, oraz kasowanie informacji o błędzie lub inspekcji z komputera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CafeDelTom27 03.11.2021 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2021 . Oprócz tego co jeszcze bardziej irytujące - pokrętło źel działa, przeskakuje podczas ustawiania danych. Ma ktoś jakiś sposób na to dziadostwo? ma te same objawy ze przeskakuje o dwa lu wiecej okienek ale juz do tego sie przyzwyczaiłem gdyz jak raz ustawie to w ogole tego nie ruszam.Ale fakt irytujace to jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts