Tomekgmail 28.03.2019 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2019 Jak tam postępy na budowie ?U mnie elektryk zdążył na ostatni moment przed tynkarzami, ale w sumie troche moja wina bo wydziwiałem jeszcze z kablami dodatkowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regius 07.04.2019 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2019 Tynki się robią? Jakieś fotki by się przydały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regius 08.04.2019 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2019 Widzę, że robota do przodu ... i to samorobna (mam nadzieję, że sprawiająca choć trochę przyjemności). Jak się robi tym illbrukiem SP925? Wyciskacz i kiełbasy leżą mi na budowie, ale jakoś nie mogę się zabrać. Używałeś jakichś dedykowanych narzędzi, czy normalnie pędzel + szpachelka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomekgmail 08.04.2019 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2019 Dziś zabudowałem wreszcie schody (powyżej mój gelender z 8 i 12 plus kilka prętów zakotwionych w płycie i zalanych wewnątrz bloczka - naparłem swoimi 120kg i wytrzymało) i nałożyłem folie SP925. Czym te schody zabudowywałeś dokładnie ? Zrezygnowałem ze zbiornika na deszczówkę. Od każdej z 2 rynien odejdę na 5m pod ogrodzenie i wpuszczę do tuneli. rozsączających. Z 50m2 rzutu dachu 2 lub 3 takie tunele w piaskach chyba wystarczą... Na mój gust zbiornik to tania i dobra rzecz - wystarczy rury do zbiornika podłączyć i masz darmową wodę do podlewania ogródka. Jakimi rurami będziesz odchodził do tych tuneli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walec7_7 14.04.2019 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2019 W końcu się przywitam bo śledzę wątek na bieżąco i aż tak głupio w ukryciu Robota samemu jest na duży plus Okna zabezpieczone bardzo dobrze, przydałoby się jeszcze uchwyty montażowe zakleić A SP925 sprawdza się super, chodź tak jak piszesz troszkę czasu trzeba poświęcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRR. 16.04.2019 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2019 Nie wiem jak podmurować drzwi wejściowe. Ok 28cm. Jakiś ciepły bloczek a na to profil xps. tyle, że profil po wylewkach, na ten czas zadeskować otwór? nagle spraw tyle do załatwienia.... A nie lepiej dać drzwi wejściowe na poszerzeniach ? U mnie tak zostały zamontowane drzwi Wikęda, od razu masz drzwi na docelowej wysokości. Ps. ile będzie Cię mniej więcej kosztował system odprowadzania deszczówki ? Ja dostałem wycenę na jedną połać (ok. 90 m2) na 3 500 zł ... uważam, że to bardzo drogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 25.04.2019 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2019 Posadzka od Foto... 42 na kruszywie 0-8, 35zł na kruszywie 0-4 i zwykła 0-2 32zł. 42 nie dam ale 35 jeśli to 0-4 jest warte tego... Mam jeszcze inną ofertę także w cenie ok 35 zł za zwykły piach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 26.04.2019 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 U mnie miesiąc temu z dostępnością Diamanta było to samo, ale tynkarz robił w międzyczasie CW. Obyło się więc bez przerw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 27.04.2019 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 Szaleństwo.. Jak przejśc przez ścianę czerpnią i wyrzutnią...? Sciana szczytowa, poddasze. kanał 160mm. Zrobić w silce otwór na powiedzmy 180mm, osadzić sztywną rurę stalową 160, wypełnić pianą montażową, od wewnątrz wypuścić na 5-10cm, dokleić kanał elastyczny izolowany160, przyjdzie jeszcze 15cm styropianu. A na zewnątrz tę rurę wypuścić na grubośc izolacji. Chyba będzie dobrze... Będzie dobrze Ale ja wypuściłabym troszkę więcej rury, niż na grubość izolacji. Zawsze łatwo dotniesz, a różnie to wychodzi w praktyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 27.04.2019 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 tak też zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 27.04.2019 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 Sciana szczytowa, poddasze. kanał 160mm. Zrobić w silce otwór na powiedzmy 180mm, osadzić sztywną rurę stalową 160, wypełnić pianą montażową Zdecydowanie większy otwór. 1cm izolacji dookoła to jest nic - ściana będzie wychłodzona i będzie się na niej skraplała woda.Daj minimum 3cm, a jeszcze lepiej z 5 cm. Do tego czerpnia i wyrzutnia stawia opór - więc lepiej dać oczko albo i dwa większy rozmiar. Najlepiej obsadź w styropianie czerpnię w redukcji - i od środka dopnij rurę, przyłap pchełkami, uszczelnij taśmą i dopiero zapianuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 28.04.2019 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2019 To ściana szczytowa, ale faktycznie te 3-5cm piany bedzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 28.04.2019 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2019 To ściana szczytowa, ale faktycznie te 3-5cm piany bedzie ok. Rodzaj ściany nie ma znaczenia. Ważne, czy przestrzeń ogrzewana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 28.04.2019 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2019 Zapominam, że dla poddaszowców ściana szczytowa to przecież, przynajmniej po części, przestrzeń ogrzewana. U mnie nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRR. 08.05.2019 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2019 Koparkowy na deszczowkę i uziom mial byc jutro. Niestety awaria koparki zniweczyla te plany. Miałeś system deszczówki przewidziany w projekcie budowlanym ? U mnie niestety tego zabrakło, a w miejscowym starostwie uzyskałem informację, że dla studni chłonnej na odprowadzenie deszczówki wymagane jest w takim przypadku pozwolenie na budowę....chora biurokracja, żeby dla takiej pierdoły występować z wnioskiem o pozwolenie zamienne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
busy_beaver 09.05.2019 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2019 Gdzieś kiedyś pisałeś, że miałeś mokrego XPSa (śnieg chyba zalegał)Ściągałeś XPSa i układałeś go na nowo ?Pytam, bo XPSa nie zdążyłem wczoraj uszczelnić i położyć folii, więc po dzisiejszych opadach jest w czarnej d***e Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
busy_beaver 10.05.2019 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2019 No u mnie po dzisiejszej ulewie chlupie aż miło. Dobrze, że mam przynajmniej chudziak to może jakoś to przeschnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
busy_beaver 10.05.2019 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2019 U mnie też chlupało. Woda wylewała się falą jak chodziłem po styro. Dzięki to mnie pocieszyłeś . Poczekam teraz tylko aż trochę górna powierzchnia przeschnie i kładę folię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 10.05.2019 16:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2019 A po co ta folia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
busy_beaver 10.05.2019 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2019 Będę lał Agilie Lafarge. Łączenia uszczelniam pianką ale jak się chodzi to trochę w niektórych miejscach styropian klawiszuje.Boję się, że może się gdzieś rozejść i polecieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts