_John 23.11.2020 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2020 Podlinkuj coś taniego. wklep do wyszukiwarki: 220v 0.75KW VFD Takie z RS485 widziałem od 60 USD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregos11 23.11.2020 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2020 Dziękuję bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysIzka 09.12.2020 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2020 Mój reku jest zbudowany z dwóch wymienników krzyżowych. Wydajność 400m3/h. Cieknie! Muszę dokleić małe parapety do wymienników, tak aby skropliny skierować do tacy ociekowej. Poradziłeś sobie jakoś z tym reku, mam ten sam i cieknie ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinx00 18.12.2020 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Mam i ja kupiłem ABP 450 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 20.12.2020 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2020 Poradziłeś sobie jakoś z tym reku, mam ten sam i cieknie ..... Dokleiłem do wymienników takie parapety, ale cieknie dalej, tylko mniej. Teraz mam szał z wykończeniówką i brak czasu na ogarnięcie reku. Ale się nie poddam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysIzka 24.12.2020 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2020 (edytowane) Hi. Mi te parapety nic nie dały ;( producent kazał mi zapiankowac te trójkąty u dołu i wysłał mi matę kałczukową (obklejony cały w środku) i nowe uszczelki. Ja dodatkowo silikoniwałem wszystkie połączenia i na wymiennikach u dołu bo tam ciekało. Narazie ok ale czekam na spadek temperatury i więcej wody..... Spadek temperatury był , narazie sucho. Jestem ciekaw nowych konstrukcji bo tego napewno się pozbęde Edytowane 27 Grudnia 2020 przez Krzys&Izka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 24.12.2020 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2020 Ja swój kupiłem po taniości, więc nie mam co narzekać.Reku mam w buforowni/pompowni z posadzką z płytek wraz odpływem do kanalizacji. Może sobie kapać. Uszczelnię silikonem i będzie hulało przez lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HarBar 28.12.2020 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2020 Czy do central CWP360 na wentylatorach AC mogę podpiąć zamiast dołączonego regulatora -ściemniacz światła Sonoff D1 WiFi z pilotem RF ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pbrys 29.12.2020 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2020 Tak, mozezs podpiąć, 200W powinno starczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pbrys 06.01.2021 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2021 Hi. Mi te parapety nic nie dały ;( producent kazał mi zapiankowac te trójkąty u dołu i wysłał mi matę kałczukową (obklejony cały w środku) i nowe uszczelki. Ja dodatkowo silikoniwałem wszystkie połączenia i na wymiennikach u dołu bo tam ciekało. Narazie ok ale czekam na spadek temperatury i więcej wody..... Spadek temperatury był , narazie sucho. Jestem ciekaw nowych konstrukcji bo tego napewno się pozbęde i jak pomogło wyklejenie wnetrza kauczukiem ?, bo mam zamiar to zrobić, u mnie tez sie leje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adin0001 06.01.2021 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2021 Cześć wszystkim, właśnie zamówiłem rekuperator ozon - potrzebowałem budżetowe urządzenie bo dom jest już zamieszkały, a zostaliśmy bez wentylacji.Centrala CWP 360/200 jon 16. Nie znalazłem na jej temat negatywnych opinie ( tak wiem, że nie jest tak wydajna, tak zaawansowana jak konkurencja, ale jest tania i działa )Chciałem ją trochę usprawnić i dodać do niej jakiś programator.Czy przykłądowo wystaczy że zakupię takie urządzenie: https://domwent.pl/pl/p/Sterownik-IB-Tron-3100FAN-do-centrali-BRINK-renovent-excellent/2176I będę miał działający programator, czy potrzeba jeszcze robić jakieś przeróbki w samym rekuperatorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HarBar 07.01.2021 00:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Ten programator chyba nie będzie działał. Mam ten sam model 360/200 i póki co wydajność ustawiam dołączonym regulatorem. Ustawiłem go na minimalnych obrotach, pobiera ok 17Wh a do programowania podpiąłem na razie SONOFF POW R2 WIFI. za ok 50zł. Póki co jestem bardzo zadowolony z tego rekuperatora,mimo że pracuje już dwa miesiące na nieogrzewanym strychu w remontowanym domu. Jeszcze nie zdążyłem wszystkich rur ocieplić i nie podłączyłem odprowadzenia skroplin więc co tydzień duże wiadro wody wynoszę. Sama centrala jest szczelna i nic z niej nie cieknie. Mam ok 5-6 stopni różnicy między anemostatem nawiewnym i wywiewnym przy temp na zewnątrz ok 0 a wewnątrz 23. Pozatykałem kominy, podciąłem o 2 cm wszystkie drzwi, w łazience i okapie kuchennym wstawiłem klapki zwrotne. Rano jak się wchodzi do sypialni gdzie śpią 2 osoby to czuję jakby ktoś dopiero okno zamknął po wietrzeniu. Wcześniej był zaduch, wilgoć i ciągi wsteczne z kratek po wymianie okien na trzyszybowe. Teraz jest wilgotność w normie 45-55%. Cała instalacja z wierceniem 10 otworów w stropie wyniosła mnie ok 5,5 tys, Jedna z lepszych inwestycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adin0001 07.01.2021 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 A możesz powiedzieć, co dokładnie jesteś w stanie zaprogramować tym urządzeniem? Czy działa tylko na zasadzie, włącz - wyłącz, czy moc wyciągu również? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HarBar 07.01.2021 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Tylko hormonogram włącz- wyłącz ale teraz nie widzę potrzeby przy nim grzebać. Doszedłem do wniosku że u mnie najlepiej jak centrala pracuje 24h na najniższych obrotach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 07.01.2021 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Przy jakiej temperaturze powietrza nawiewanego włącza się w tych centralach system antyzamrozeniowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 07.01.2021 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Przy jakiej temperaturze powietrza nawiewanego włącza się w tych centralach system antyzamrozeniowy ? Na obudowie jest termostat z pokrętłem, który od nastawionej temperatury wyłącza wentylator nawiewny. W centralach produkowanych wcześniej (bez pokrętła) nie było żadnego systemu zabezpieczającego wymiennik przed zamożnieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysIzka 08.01.2021 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2021 i jak pomogło wyklejenie wnetrza kauczukiem ?, bo mam zamiar to zrobić, u mnie tez sie leje Cześć. Matę dostałem od producenta i wykleiłem cały w środku , nowe uszczelki. Do tego mój jest podwójny krzyżowy więc pianka montażowa wypełniłem trójkąty u dołu. Uszczelniłem połączenia silikonem klejem ( nie sanitarnym). Narazie jest ok . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PowerRubber 09.01.2021 02:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 a co to za uszczelki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysIzka 09.01.2021 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 a co to za uszczelki? Te przyklejone do obudowy stare zdarłem odtuściłem i przykleiłem takie same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PowerRubber 10.01.2021 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Te przyklejone do obudowy stare zdarłem odtuściłem i przykleiłem takie same. ale to takie jak do okien? czy inne? Przymierzam się w domu do tego, dlatego lepiej dopytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts