tortoise 11.09.2017 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2017 Witam, chciał bym zaciągną informacji u osób które już ocieplały dach wełną rockwool. Zastanawiam się nad użyciem jako drugiej warstwy SUPEROCK i tutaj rodzi się moje pytanie iż są to płyty czy jest dużo odpadu przy docinaniu ile metrów trzeba doliczyć extra przy tej wełnie (a może nie trzeba ). Wełnę w rolkach układa się pasami natomiast tą przycina i kładzie między stelaże i do stelaży. Proszę o rady Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/232247-we%C5%82na-rockwool-pytanie-do-os%C3%B3b-kt%C3%B3re-ju%C5%BC-ociepla%C5%82y/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 12.09.2017 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2017 (edytowane) Wszystko zależy od powierzchni dachu rozkładu stelaży i chęci.Na pewno niektóre odpady ze skosów uda się wykorzystać w innych miejscach a przycięcia pomiędzy stelażami można wykorzystać wkładając je do stelaży.U siebie przy dachu kopertowym według projektu 220m2 zamawiałem 10 m2 więcej.Ze wszystkich docinków zostało mi jedno całe opakowanie i oprócz tego same strzępy to objętościowo był worek 120l który upchałem w narożniki na nieużytkowym stryszku.Powierzchnia według projektu jest powierzchnią zewnętrzną natomiast wewnątrz po krokwiami 18cm powierzchnia wyszła mniejsza a oprócz tego dach wychodzi ponad obwód ścian zewnętrznych więc jak zamówisz według projektu i powierzchni dachu to będzie akurat z naddatkiem.Całe opakowanie zawsze można zwrócić ale to co mi zostało dołożyłem na stropie oddzielającym poddasze użytkowe od nieużytkowego stryszku. Edytowane 12 Września 2017 przez Mareks77 Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/232247-we%C5%82na-rockwool-pytanie-do-os%C3%B3b-kt%C3%B3re-ju%C5%BC-ociepla%C5%82y/#findComment-7399401 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts