Sthep 13.09.2017 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2017 Witam. Niebawem wprowadzę się do niewielkiego mieszkania, w którym znajduje się sypialnia jak na poniższym planie. Drzwi mają około 1m szerokości, a okno nie jestem pewna, ale raczej coś około 1,4m, czyli standard. Pod oknem znajduje się niewielki kaloryfer. Problem polega na tym, że nie wiem jak funkcjonalnie zagospodarować to pomieszczenie. Najważniejsze co musi się tam znaleźć, to: - łóżko 160x200 (dwuosobowe) - biurko z komputerem stacjonarnym - królicza zagroda 70x140 (jeśli to istotne to jej wysokość to 70cm) - przechowywanie (im więcej tym lepiej) W internecie widziałam sporo rozwiązań łóżka otoczonego przez półki, czy innego zgrabnego zagospodarowania przestrzeni, jednak wszelkie świeże pomysły będą bardzo pomocne. Oto wspomniane pomieszczenie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika1003 13.09.2017 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2017 http://img2.stylowi.pl//images/items/o/201302/stylowi_pl_wnetrza_Lozko-w-podescie_4343124.jpg http://img2.stylowi.pl//images/items/o/201401/stylowi_pl_hobby_pomyslodawcypl-serwis-bardziej-kreatywny-podest-w-_16625505.jpg http://maniadesign.com.pl/wp-content/uploads/2015/09/61-700x525.jpg http://www.blog.prostewnetrze.pl/wp-content/uploads/2015/01/517b3639cf38a57224c02ab92cc13bb4.jpg http://img-ovh-cloud.zszywka.pl/0/0012/5834-podest--sposob-na-zaoszczedzenie-mi.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.09.2017 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2017 a królik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika1003 13.09.2017 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2017 Królika chyba trzeba będzie eksmitować Nie ma miejsca na szafę i biurko, a co dopiero królik! I to w takiej zagrodzie 70x140!!! To prawie gabaryt pojedynczego łóżka... Ewentualnie królik może spać na łóżku piętrowym, bo chyba innej opcji nie widzę w takim przypadku Nie pojmę nigdy, po co takie wielkie łóżko do tak małej sypialni... żeby chociaż te 20cm było mniejsze, bo trzeba pamiętać, że "łóżko 160x200" to rozmiar materaca. A jak przyjdzie co do czego, to wychodzi, że łóżko ma 175x220... bo nie mówiło się o rozmiarze z ramą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.09.2017 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2017 dla mnie nawet to biurko to jest już za duzo do tego pomieszczenia. Bo albo łóżko stoi niewygodnie, albo brak miejsca na szafę w której muszą pomieścić się ubrania dwóch osób... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sthep 14.09.2017 06:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2017 Hmm... Myślałam, że będzie jakoś łatwiej to pogodzić. Na szczęście jest też do dyspozycji salon z aneksem kuchennym 3,20x5,40. Generalnie rozkłąd mieszkania jest taki. Do salonu jest sama futryna (nie ma drzwi) również około metra. Aneks jest przy górnej krawędzi salonu. Jeśli eksmitowałabym króliki i/lub biurko do tamtego pokoju, to jakby to mogło wyglądać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 14.09.2017 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2017 (edytowane) Jeżeli królik taki konieczny w sypialni i biurko też to może tak:Projekt Aniki 1003 czarny pierwszy lewy górny róg postu. Zagroda królicza na dole szafy. Zagroda wbudowana w szafę. No ale wówczas mniej ubrań w szafie, ale coś za coś. No nie wiadomo, co na to królik. Czy takie " podziemie" jest zdrowe dla niego? Edytowane 14 Września 2017 przez Sylw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika1003 14.09.2017 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2017 Wrzuć rzut od dewelopera. Mam prawie identyczne mieszkanie. Podejrzewam metraż ok. 35m2. Mam swój dziennik budowy. Na pierwszej stronie są rzuty. Jak było u dewelopera, a jak sobie pozmienialiśmy. Na podstawie tego co wrzuciłaś, to masz 0 miejsca przy wejściu na przechowywanie, 0 miejsca na przechowywanie (większe) w sypialni i "standardowy" salon z aneksem, którego nie rozciągniesz. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?272476-Dziennik-Budowy-PIERWSZE-MIESZKANIE-architektki Więc najlepiej się dobrze zastanowić z czym możecie pójść na kompromis, a co musi być koniecznie. Łóżko można zastąpić wersalką- tak, wiem, niewygodne itd... ale jak macie zamiar wstawiać królika, to tak jakbyście potrzebowali miejsca na pojedyncze łóżko dodatkowo... dla mnie nierealne przy takim metrażu. Nie wiem na jakim etapie wszystko jest, ale bez konkretnych ścian (grubości, działowe, nośne), czy dopiero remontujecie, urządzacie, czy jest opcja na wyburzanie, przerabianie, to ja na razie nic nie jestem w stanie logicznego zaproponować, uwzględniając to wszystko, co było wyżej wypisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.09.2017 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2017 Zmiana wejścia do sypialni z salonu dałaby więcej miejsca na szafę. królik pod szafa to fajny pomysł, wówczas szafa podwieszana. Ale wymagałoby nowej klatki. Podobnie można umieścić królika pod TV http://www.laurenmechelle.com/wp-content/gallery/hutch/dsc_0176.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.09.2017 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sthep 14.09.2017 16:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2017 Bardzo podoba mi się ten pomysł na rozplanowanie powierzchni. Koniecznie muszę to przemyśleć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.09.2017 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2017 najpierw trzeba byłoby go rozrysować czy w ogole się zmieści. Rysowałam trochę "na oko". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 17.09.2017 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2017 Zmiana wejścia do sypialni z salonu dałaby więcej miejsca na szafę. królik pod szafa to fajny pomysł, wówczas szafa podwieszana. Ale wymagałoby nowej klatki. Podobnie można umieścić królika pod TV http://www.laurenmechelle.com/wp-content/gallery/hutch/dsc_0176.jpg Hmmmm , miałabym problem na co patrzeć- na mecz czy na królika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.09.2017 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2017 klatka otwarta, w czasie meczu królik siedzi obok ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 18.09.2017 04:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2017 klatka otwarta, w czasie meczu królik siedzi obok ciebie. Z drugiej strony nie wiadomo -skoro nie ma królika- to może to klatka dla właściciela,który nocuje w klatce bo mieszka w klitce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ILoveMyHouse 07.11.2017 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2017 (edytowane) Bardzo mi się podobają propozycje aniki1003, zwłaszcza przedostatnie zdjęcie. Lubię szukać nowych inspiracji i często przeglądam magazyny i strony o mieszkaniach. Ciocia poleciła mi stronę [spam] Edytowane 7 Listopada 2017 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clovi 13.11.2017 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2017 A królik może być pod oknem i kaloryferem, czy ma jakieś szczególne potrzeby co do miejsca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sthep 11.12.2017 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Aktualnie zagroda jaest w salonie i nie zabiera cennego miejsca I tak. Jest pod oknem, do tego nie ogranicza nigdzie dostępu, gdyż jest lekka i ruchoma. Teraz jednak jest problem z sypialnią. Koncepcja jest taka. Obok drzwi, biurko (dobrze doświetlone ledem i jakieś półki nad nim, przez całą długość pokoju, szafa w zabudowie, a do niej przyległe łóżko. Widziałąm w internecie taką aranżację, że łóżko było przy szafie i wyglądało to sympatycznie. Nad zagłówkiem były normalne drzwi, a pod nim coś na zasadzie skrzyni. Ewentualnie myślałąm nad tym, że do tej pustej przestrzeni zrobić dostęp od normalnych drzwi szafy (schowany w środku). Zastanawiam się jednak jak to dobrze rozplanować. Jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts