Kaizen 13.09.2017 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2017 Trochę chyba zbyt merytoryczny post jak na ten dział, ale żaden nie pasuje. A pewnie na tym forum nie tylko ja chcę mieć skan projektu i mapek. Wcześniej robiłem "skany" office lens czy podobnym softem. Ale jakość nie ta, co ze skanera.Tyle, że skaner mam na A4, a mapki i rzuty A3 albo i większe. Googlam i googlam i owszem. Znajduję rozwiązania - ale dosyć skomplikowane oparte na sofcie do sklejania fotografii panoramicznych i albo soft płatny, albo mi zniekształcenia wychodzą. Znacie łatwy sposób na sklejenie do jednego pliku graficznego (darmowym softem najlepiej pod windows) zeskanowanej w częściach mapki/rzutu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 14.09.2017 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2017 Hmm. a projekt masz w wersji elektronicznej (.DWG) czy tylko papier? Jak masz DWG, to ściągasz np darmową wersję próbną dowolnego CAD'a, w prosty sposób konwertujesz do PDF ("drukuj do pliku", "zapisz jako")-przy okazji możesz sobie dowolnie przeskalować, jeśli trzeba- i masz. Jeśli masz tylko papier, to najprościej podejść do poligrafii która zajmuje się usługami dla projektantów i zeskanować - to nie są drogie rzeczy, wiem bo korzystam - chyba, że koniecznie chcesz DIY . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 14.09.2017 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2017 Trzeba nanieść linie podziału - które będą bardzo słabo widoczne .. i musi się jedna strona na drugą złapać ..i można to zrobić w właśnie w CAD-dzie.. a https://www.plm.automation.siemens.com/en/products/solid-edge/free2d/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts