Ifarrg 14.09.2017 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2017 Witam. Może temat już był, ale nie znalazłem ... Mam nowy dom, w którym muszę zainstalować oświetlenie. Krótko i na temat - normalne żarówki, czy diody led? Może halogeny? Pytam, bo różne są opinie - jedni twierdzą, że to oszczędność, inni znów, że okupiona złej jakości światłem... NA pewno nie dam za diodę 30 zeta i więcej, bo mam dwie taryfy i to nigdy sie nie będzie opłacić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzcel 19.09.2017 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2017 NA pewno nie dam za diodę 30 zeta i więcej, bo mam dwie taryfy i to nigdy sie nie będzie opłacić... Nawet gdybyś się uparł zapłacić za "żarówkę" LED aż trzy dychy, to i tak się będzie opłacić. Polecam oświetlenie ledowe, za wyjątkiem oświetlenia miejsca pracy do wykonywania robót precyzyjnych i oświetlenia do czytania książek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 19.09.2017 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2017 Witam. Może temat już był, ale nie znalazłem ... Mam nowy dom, w którym muszę zainstalować oświetlenie. Krótko i na temat - normalne żarówki, czy diody led? Może halogeny? Pytam, bo różne są opinie - jedni twierdzą, że to oszczędność, inni znów, że okupiona złej jakości światłem... NA pewno nie dam za diodę 30 zeta i więcej, bo mam dwie taryfy i to nigdy sie nie będzie opłacić... Odkąd ledy zaczęły mieć sensowne ceny i ciepłą barwę światła to u mnie w domu kupujemy tylko ledy. Najlepiej dopłacić jeszcze trochę i mieć kąt świecenia 360 stopni (lub zbliżony do tego). Wcześniej używaliśmy energooszczędnych (rtęciowych), ale to nie jest dobra żarówka do łazienek czy miejsc gdzie światło potrzebne jest na krótko i często. Przy ledach zapominasz o czymś takim jak "trzeba zgasić światło". Chyba, że na noc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 19.09.2017 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2017 Od 5 lat używam w całym domu tylko ledów i jestem bardzo zadowolony . Po za tym jeszcze żadna się nie skończyła a świecą naprawdę sporo czasu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 19.09.2017 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2017 Ledy w kształcie normalnych żarówek, barwa NW (neutral white) lub WW (ciepło biała) , nie tania chińszczyzna lecz firmy na literę P lub na O. Oczywiście też robione przez małe rączki, lecz selekcja ostra i parametry powtarzalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CafeDelTom27 19.09.2017 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2017 Ja ledy e14 i e27 kupuje w granicach 10zl.mam je wszedzie w domu i na ogrodzie od 3 lat.i tylko koloru "cieply" bialy bo "zimny" jakos mnie drazni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ifarrg 09.10.2017 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2017 Ok, a oprócz firm na P lub O to ktoś coś ma sprawdzonego? Bo ledy P i O tanie nie są... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 09.10.2017 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2017 Ja przy zakupie led nie kieruję się firmą - patrzę na parametry (temperatura, strumień świetlny, deklarowany czas działania - wszystko jest na opakowaniu) vs cena vs potrzeby miejsca które chcę oświetlać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 16.12.2017 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2017 Też patrzyłem na barwę i lumeny, cena atrakcyjna, firma miała stronkę pełna profeska. Z dziesięciu sztuk po dwoch latach żadna się nie ostała, pardon - jedna migając dogorywa w piwnicy. Wyroby firm na O oraz P nawet z lumenami jak grzejnik żarowy 120w są warte swej ceny. To nie jest reklama, ino stwierdzenie walorów użytkowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts