mates08 18.09.2017 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2017 Witam! Nie wiem czy to dobry dział, ale zaryzykuje. Mam obecnie ścianki na poddaszu zrobione z płyt osb. Jest na nich przyklejona tapeta. Nadszedł powoli czas na zmiane koloru wnętrza i nowe tapetowanie. Stara tapeta już ma 10 lat. Teraz tak. Tapetę muszę zerwać, bo miejscami już zaczyna odchodzić. CO na te gołe płyty OSB później dać przed klejeniem tapety? Gruntować te płyty OSB Gruntem, czy przesmarować je klejem do tapet i jak wyschnie to na drugi dzień normalnie znów klej i tapeta? Tapety będą fizelinowo-winylowe. Proszę o pomoc. Nakręcanie płyt KG niestety nie wchodzi w gre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 20.10.2017 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2017 Przetrzyj ścianę papierem ściernym tak aby zebrać luźne resztki starego kleju. Dzień przed tapetowaniem zagruntuj ścianę unigruntem z wodą lub rozcieńczonym klejem o wodnistej konsystencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saren 06.02.2018 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2018 Ja bym zrobił test i pomalował płytę lakierem Chyba najtańszy i najszybszy sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts