xfr82 22.09.2017 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2017 Witam serdecznie, chcę wymienić kratkę wentylacyjną w łazience na taką, która jest mechanicznie zamykana. Z obecnej kratki, którą mam strasznie wieje zimnym powietrzem i chcę ją szczelnie zamykać jak jest nie potrzebna. Im szczelniej tym lepiej - ograniczę w ten sposób straty ciepła. Nie mam doprowadzonych przewodów elektrycznych, dlatego nie może być to kratka zasilana elektrycznie. Otwór na kratkę ma fi 120. Kratka musi być koniecznie biała. Jaką konkretnie kratkę polecacie, które zminimalizują straty ciepła? Macie jakieś doświadczenie? Z góry dzięki za pomoc PS zaznaczę jeszcze, że w łazience nie mam żadnego piecyka na gaz itp także mogę szczelnie zasłaniać i odsłaniać np tylko gdy chcę wywietrzyć po kąpieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 22.09.2017 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2017 U mnie przed wianiem zabezpieczył zawór zwrotny w postaci grubej folii nałożonej na kółko z plastiku. Jest to element dołączany na wcisk do wentylatora wywiewnego. Kupiłem kilka lat temu w Castoramie, ale nie pamiętam marki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 22.09.2017 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2017 Powinno się wietrzyć aby szybko wyschło po kąpieli i zdewoniło* po rozmowie przez porcelanowy telefon. Chcesz zrobić pieczarkarnie? ---------*) odsmrodziło - lepiej brzmi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 22.09.2017 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2017 Powinno się wietrzyć aby szybko wyschło po kąpieli i zdewoniło* po rozmowie przez porcelanowy telefon. Chcesz zrobić pieczarkarnie? --------- *) odsmrodziło - lepiej brzmi? Przecież pisze że jej wentylacja nie działa, bo wieje w odwrotnym kierunku. Tak nie powinno być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts