Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dramat! Położono zły odcień płytek gresowych! (FOTO)

ePasjonat

Recommended Posts

Cześć,

sklep wydał, ja nie zauważyłem ale nie zauważył też fachowiec, któremu płacę. Kilka wymieniono ale pod tymi jest ogrzewanie elektryczne podłogowe, co można z tym zrobić? Zrywalibyście? Ogrzewanie będzie do wyrzucenia? Widać je w przejściu korytarz - łazienka.

21952237_1572144556164885_1147806457_o.jpg

Edytowane przez Redakcja

Ja z tego zdjęcia nawet nie wiem czy zły odcień jest na pytkach zaraz przy ścianie czy trochę od niej.Jak się idzie to z reguły nie patrzy się pod nogi tylko na to co jest na wysokości oczu, a przyjdą jeszcze inne elementy doposażenia mieszkania np. drzwi, meble itp. i to one będą przykuwały naszą uwagę. Zobaczysz nikt na to nie zwróci uwagi. Początkowo będzie Ciebie ten zły odcień wnerwiał ( "płace i wymagam a tu taka fuszerka") , ale z czasem .... ochłoniesz.Powodzenia!

Ja z tego zdjęcia nawet nie wiem czy zły odcień jest na pytkach zaraz przy ścianie czy trochę od niej. Podejrzewam, ze to fragment przedpokoju. Jak się idzie to z reguły nie patrzy się pod nogi tylko na to co jest na wysokości oczu, a przyjdą jeszcze inne elementy doposażenia mieszkania np. drzwi, meble itp. i to one będą przykuwały naszą uwagę. Zobaczysz nikt na to nie zwróci uwagi. Początkowo będzie Ciebie ten zły odcień wnerwiał ( "płacę i wymagam a tu taka fuszerka") , ale z czasem .... ochłoniesz.Powodzenia!

A ja bym skuł. Nawet jak inni nie zauważą (obstawiam, że 99,99% kobiet zauważy, mężczyzn mniej) to Ty będziesz wiedział i będziesz za każdym razem to zauważał i będzie pogarszało nastrój.

Ja miałem zrywaną jedną płytkę z maty grzewczej, nie uszkodzili podłogówki.

Na foto różnica jest bardzo niewielka, więc ja bym zostawiła. Pewnie i tak nikt z Twoich gości nie zauważy różnicy. :)

A co do fachowca- to Ty jesteś inwestorem i Ty dostarczasz mu materiał. Znam gościa, co miał pretensje do płytkarza, że ten mu nie doradził, że wybrane przez tegoż inwestora płytki są brzydkie i on(inwestor) przez fachowca ma brzydką kuchnię... a sam wybrał i dostarczył zakupione już płytki :D Niestety(albo na szczęście), wykonawca nie ma obowiązku pytać Cię o to, czy dostarczyłeś mu dobry materiał czy nie.

Na foto różnica jest bardzo niewielka, więc ja bym zostawiła. Pewnie i tak nikt z Twoich gości nie zauważy różnicy. :)

A co do fachowca- to Ty jesteś inwestorem i Ty dostarczasz mu materiał. Znam gościa, co miał pretensje do płytkarza, że ten mu nie doradził, że wybrane przez tegoż inwestora płytki są brzydkie i on(inwestor) przez fachowca ma brzydką kuchnię... a sam wybrał i dostarczył zakupione już płytki :D Niestety(albo na szczęście), wykonawca nie ma obowiązku pytać Cię o to, czy dostarczyłeś mu dobry materiał czy nie.

Oczywiście, ze fachowiec nie odpowiada za to ca wybraliśmy, ale zgodnie z prawem jeśli towar posiada widoczną wadę to nie powinien tego montować tylko skonsultować z inwestorem, w tym przypadku różnicę odcieni można uznać jako wadę produktu - to tak ogólnie, a ja i tak bym nic z tym nie robił bo wygląda dobrze, przynajmniej Twoja podłoga będzie niepowtarzalna :)

Oczywiście, ze fachowiec nie odpowiada za to ca wybraliśmy, ale zgodnie z prawem jeśli towar posiada widoczną wadę to nie powinien tego montować tylko skonsultować z inwestorem, w tym przypadku różnicę odcieni można uznać jako wadę produktu - to tak ogólnie, a ja i tak bym nic z tym nie robił bo wygląda dobrze, przynajmniej Twoja podłoga będzie niepowtarzalna :)

No wiesz, fachowiec nie wie, czy to nie fantazja inwestora. ;)

• 2 weeks później...