mku7i 09.07.2018 13:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2018 Wybacz mku7i ale raz ze mundial, dwa że psychika by mi siadła Musze jeszcze u siebie na tarasie styro ułożyć i mi sie nie chce jak cholera... Gratulacje kolejnego etapu! A ja wam musze powiedziec ze kupiłem sobie ten odkurzacz karchera i nie chcemy innego. Ciągnie to zajebiście, fakt ze jest głosny, ale robi robote! Pozdro Wziąłem sobie głośnik bluetooth żeby umilić sobie pracę. Do tej pory myślałem, że gra b.głośno. Odkurzacz skutecznie zagłuszając głośnik przypomniał że przyjechaliśmy sprzątać, a nie relaksować się przy muzyce, czy urządzać dzikie tańce. Jest bardzo głośny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mku7i 11.07.2018 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2018 Czy styropian można układać bezpośrednio na papę asfaltową czy też należy na papę rozłożyć folię? Czytałem w necie, ale nie znalazłem informacji. Ma ktoś doświadczenie czy pozostaje telefon do producenta papy i styro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mku7i 17.07.2018 16:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2018 (edytowane) Dziś przyjechał spóźniony styropian. http://static.pokazywarka.pl/7/y/c/bbb20cecb4b3acbe7ce00ee25c0dc836_orig.jpg Opóźniona dostawa skutecznie pokrzyżowała nam plany :/ Od czwartku hydraulik wchodzi rozkładać styro, bo mi wypadły sprawy zdrowotne, które wykluczą mnie z chodzenia na jakieś 2-3 tygodnie. Cały plan poszedł... Plan na przyszły tydzień to rozłożenie styro i podłogówki. Na 30.07 planowane są wylewki. Co ciekawe, organizując materiał we własnym zakresie (piasek i cement) wychodzi mi taniej niż powierzenie usługi z materiałem. Przesunięte wylewki powodują, że nie starczy czasu na jej wyschnięcie, przed wejściem ekipy od wykończeniówki, która dziś potwierdziła się na połowę sierpnia. Nawet jeśli będzie to tydzień od 20.08 to wylewki będą miały tylko 3 tygodnie na schnięcie. Panele przesuniemy, natomiast kafelkarzy nie ma szans żeby opóźnić. Z pozostałych prac jest ocieplenie dachu, regipsy, elewacja. Jakie jest ryzyko ułożenia kafli na 3-tygodniowej wylewce ? Regipsów szlag nie trafi jak tak szybko zostaną położone. Normalnie człowiek się martwi, że wykonawcy opóźniają terminy, a ja mam zmartwienie że są na czas. Przesunąć ich ciężko, jako że mają mnóstwo zaplanowanej roboty. Zacznie się teraz szaleńcze tempo. Co prawda część decyzji jest już podjęta (kafle etc.) ale jeszcze sporo przed nami. Skupiamy się na wnętrzu, to co na zewnątrz zostawaimy na później. Edytowane 17 Lipca 2018 przez mku7i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 17.07.2018 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2018 A kiedy przewidujesz wygrzewanie wylewek? Bo samo schnięcie to nie wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 17.07.2018 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2018 A jeszcze jedno - jesteś pewien, że jakiś klient tych kafelkarzy, który jest za Tobą, nie chce się zamienić? Może ktoś chętnie by skorzystał z Waszego terminu w zamian za odstąpienie swojego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mku7i 17.07.2018 16:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2018 Pytanie o wygrzewanie w punkt. Niestety nie znam odpowiedzi Muszę pogadać z szefem ekipy. Musi coś wymysleć, nie ma rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 17.07.2018 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2018 Pytanie o wygrzewanie w punkt. Niestety nie znam odpowiedzi Muszę pogadać z szefem ekipy. Musi coś wymysleć, nie ma rady Bo jak położysz kafle na niewygrzaną, to od razu rezerwuj ekipę na skuwanie i układanie jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 17.07.2018 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2018 Przesunięte wylewki powodują, że nie starczy czasu na jej wyschnięcie, przed wejściem ekipy od wykończeniówki, która dziś potwierdziła się na połowę sierpnia. Nawet jeśli będzie to tydzień od 20.08 to wylewki będą miały tylko 3 tygodnie na schnięcie. Panele przesuniemy, natomiast kafelkarzy nie ma szans żeby opóźnić. Z pozostałych prac jest ocieplenie dachu, regipsy, elewacja. Jakie jest ryzyko ułożenia kafli na 3-tygodniowej wylewce ? Regipsów szlag nie trafi jak tak szybko zostaną położone. Normalnie człowiek się martwi, że wykonawcy opóźniają terminy, a ja mam zmartwienie że są na czas. Przesunąć ich ciężko, jako że mają mnóstwo zaplanowanej roboty. . Wylewki muszą być całkowicie suche. Mi jeden fachowiec powiedział że łatwo to sprawdzić. Połóż powiedzmy 2m2 folii budowlanej na wylewce na płasko , tak aby w całości dociskała wylewkę i po około 24 godzinach ją podnieść. Jak będzie wilgoć na folii albo na wylewce to oznacza że ciągle jest mokra .. Osobiście uważam że to za szybko ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mku7i 17.07.2018 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2018 Dzięki za trafne komentarze. Czy można w takim razie najpierw położyć kafle na ścianach a później wrócić do podłóg? Po jakim czasie można kręcić regipsy? I kolejne - pompiarze chcą mieć położone kafle w pomieszczeniu gospodarczym. Pewnie mają na myśli zbiornik do CWU. Żeby je położyć trzeba wygrzać wylewki. Żeby wygrzać wylewki trzeba mieć pompę. Ktoś tu kręci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 17.07.2018 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2018 Nam powiedział kafelkarz, żeby położyć kafle tylko po d zbiornikiem CWU ( w naszym przypadku) albo położyć tylko w kotłowni - twierdzi, że na takiej małej powierzchni nie popęka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 17.07.2018 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2018 Wydaje mi się też, że w razie czego po wygrzaniu można tymczasowo zdemontować zbiornik, ułożyć kafelki i na powrót zamontować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.07.2018 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2018 nasz zbiornik CWU wisi na ścianie, na podłodze z urządzeń grzewczych nie stoi nic. Kafle kładliśmy na podłodze półtora roku po wprowadzeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaisaa 18.07.2018 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2018 mku7i. Stoję przed identycznym problemem. Ja kładę pianę jak wylewki będą schły. Elewację też podobno można zacząć robić, ale nie przyspieszy to wysychania podłogi. Napisz jaki masz plan i co Ci powiedział KB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 18.07.2018 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2018 nasz zbiornik CWU wisi na ścianie, na podłodze z urządzeń grzewczych nie stoi nic. Kafle kładliśmy na podłodze półtora roku po wprowadzeniu Ile litrów ma zbiornik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mku7i 18.07.2018 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2018 mku7i. Stoję przed identycznym problemem. Ja kładę pianę jak wylewki będą schły. Elewację też podobno można zacząć robić, ale nie przyspieszy to wysychania podłogi. Napisz jaki masz plan i co Ci powiedział KB. Plan mam taki że zaczniemy od regipsów na poddaszu. W międzyczasie będziemy robić elewację. Łazienki zrobimy na końcu zaczynając od ścian. Podłogi zostaną maksymalnie przesunięte, na tyle na ile będzie to konieczne. Z KB nie rozmawiam, bo on przy wykończeniówce nic mi nie pomoże. Ułatwieniem jest fakt, że będę pracował z jedną ekipą która ma robić wymienione wyżej prace, będzie więc możliwość manewru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.07.2018 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2018 Ile litrów ma zbiornik? coś ok. 100 l Ale da się większe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mku7i 25.07.2018 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2018 Elektryk zamontował rozdzielnie główną i dla pompy ciepła. Styropian na górze rozłożony, dół już zaczęty. W piątek hydraulik rozłoży podłogówkę. Na poniedziałek/wtorek zaplanowane są wylewki - czekamy z niecierpliwością A później... wykończeniówka Ile czasu po wylewkach można zacząć gruntować ściany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mku7i 25.07.2018 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2018 (edytowane) Dodam jeszcze, że dziś umówiłem na 17.08 montaż pompy ciepła. A na dniach wybieram się do gminy celem nadania numeru porządkowego, będziemy więc znać nasz przyszły adres. Mała rzecz a też cieszy Powoli trzeba się również zabierać do organizacji materiałów na wykończeniówkę. W październiku, maksymalnie początkiem listopada chcemy/musimy się wprowadzić. Na pierwszy rzut idzie wełna. Jak macie doświadczenia jaką wełnę wybrać, dajcie znać. Edytowane 25 Lipca 2018 przez mku7i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 25.07.2018 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2018 Dodam jeszcze, że dziś umówiłem na 17.08 montaż pompy ciepła. A na dniach wybieram się do gminy celem nadania numeru porządkowego, będziemy więc znać nasz przyszły adres. Mała rzecz a też cieszy Powoli trzeba się również zabierać do organizacji materiałów na wykończeniówkę. W październiku, maksymalnie początkiem listopada chcemy/musimy się wprowadzić. Na pierwszy rzut idzie wełna. Jak macie doświadczenia jaką wełnę wybrać, dajcie znać. My planowaliśmy URSA Gold 33. Ale chyba wejdzie piana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mku7i 25.07.2018 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2018 Po ile Urse znalezliscie? Co was skłania do piany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts