Elfir 26.09.2017 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2017 jak widzisz, ten stary dom to same kłopoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anemonek 28.09.2017 05:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2017 (edytowane) Dom już chyba przepadł. Nie powiem, że mi nie jest żal, bo ewidentnie miał coś w sobie, był urokliwy i miał swój wdzięk, podobnie jak i działka, w przeciwieństwie do innych domów, jakich pełno w ogłoszeniach. Z drugiej strony, temat budowy powrócił. Będę trzymać rękę na pulsie w temacie działek, może zamienię swoją na jakąś inną, o ile będzie lepsza od tej, którą posiadam. Dziękuję wszystkim za opinie, rady i konsultacje w tej sprawie, dało mi to sporo do myślenia. Pozdrawiam Edytowane 28 Września 2017 przez anemonek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 29.09.2017 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2017 Chyba... To nie wiesz tego na pewno ? Nie masz kontaktu ze sprzedającym ?Jeśli ogłoszenie zniknęło to nie znaczy , że sprzedane . Ogłoszenia tracą ważność i czasem sprzedający nie przedłuża od razu . Jeśli masz kontakt , a sprzedający nie podpisał umowy przedwstępnej to zadzwoń zaproponuj 5 tysięcy więcej i wracasz do gry . Było widać ,że jesteś bardziej za tą opcją niż przeciw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anemonek 11.10.2017 06:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2017 Chyba... To nie wiesz tego na pewno ? Nie masz kontaktu ze sprzedającym ? Jeśli ogłoszenie zniknęło to nie znaczy , że sprzedane . Ogłoszenia tracą ważność i czasem sprzedający nie przedłuża od razu . Jeśli masz kontakt , a sprzedający nie podpisał umowy przedwstępnej to zadzwoń zaproponuj 5 tysięcy więcej i wracasz do gry . Było widać ,że jesteś bardziej za tą opcją niż przeciw Dobrze wyczułeś moje preferencje. Od podpisania umowy przedwstępnej do notarialnej sporo może się jeszcze wydarzyć, ale szanse na to, że dom wróci do obiegu są niewielkie (choć tak było z innym domem w okolicy). Nadal przeżywam okres swoistej "żałoby" po domu, ale po wykonaniu kilku telefonów do Urzędu Miasta mam już informacje o tym, że w przyszłym roku będą wyznaczone nowe działki budowlane w bardzo atrakcyjnej lokalizacji i cenie do przyjęcia, chyba, że będzie mnóstwo chętnych i być może udałoby się coś ustrzelić. Jeśli chodzi o inne domy na sprzedaż, na rynku są obecnie same śmieci lub domy w nieco lepszym stanie, choć i tak przestarzałe technologicznie za bardzo grube pieniądze. Wiem, że byle czego nie chcę kupować, więc skoro tamten dom jest niedostępny, trzeba będzie pewnie wybudować sobie inny. Nie będzie tam starych drzew i sadu, ale dom będzie ocieplony ze wszystkich stron, z bezobsługowym ogrzewaniem i dostępem do wszystkich mediów, a także bliską odległością do szkoły i do dziadków dzieci, co wkrótce może się bardzo przydać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodek77 17.11.2017 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 i dobrze że nie ma juz ogłoszenia.....stare to są dobre piosenki i niektóre wina.Buduj się, tylko wszystko Przemyśl Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ganzgut 30.11.2017 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2017 Witaj, przede wszystkim musisz wziąć wszystkie za i przeciw, tzn koszty modernizacji vs budowy od nowa. Czas jaki poświęcisz jak również ile energii musisz włożyć w dane przedsięwzięcie. To wszystko bierzesz na jedną i drugą szalę a nastepnie ważysz Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts