Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM PRZY PRZYJEMNEJ 10 BIS pracownia GALERIA DOMÓW

Recommended Posts

W temacie projektów nudzę już któryś raz, ale przez przedłużające się prace geodezyjne i kłopoty administracyjne z działką - mam czas i co rusz patrzę. Mam prawie wybrany Miarodajny Muratora, jest o tym w innym poście, ale przez te oglądanie wpadłam na projekt:

https://www.extradom.pl/projekt-domu-dom-przy-przyjemnej-10-bis-KRK1354?gclid=Cj0KCQjw9afOBRDWARIsAJW4nvyoFr3_W0WSi6n8kT08ZEG8TmvQUxdT96DtrKNOpxsYa1_hwfjfEGQaAt1BEALw_wcB

Czy ktoś go buduje, albo może mi ocenić go od strony praktyczno-technicznej? Zmiana, którą bym zrobiła to likwidacja spiżarki, pralni i małego wc

i stworzenie w tym miejscu łazienki. Likwidacja łazienki z sypialni i tam garderoba większa. Nie będzie też kominka.

Mam tu wszystko, czego potrzebuję na pierwszy rzut oka, garaż większy, pomieszczenie gospodarcze spore...

Proszę o zerknięcie, pozdrawiam

Witaj Elfir, tak po cichu liczyłam, że tu też zaglądasz:) Masz rewelacyjne spojrzenie na rzeczy, które do mnie nie przemawiają...

Ten dodatkowy pokoik jest na coś w rodzaju gabinetu. Docelowo jest nas dwójka i tak zostanie. A jak czasem ktoś wpadnie to zawsze jakąś kanapkę można w tym pokoiczku rozłożyć.

Łazienka w projekcie ta przy sypialni jest mniejsza niż ta, która powstanie z połączenia tych kilku pomieszczeń. Wolę tam zrobić garderobę i kąt na jakieś szpeje, bo widzę, że miejsca na szafy za dużo nie ma w tym domu. A łazienkę dostępną z korytarza.

W porównaniu z Miarodajnym, o którym kiedyś była rozmowa - tu przekonuje mnie mniejsza kubatura, mniejsza powierzchnia dachu.

Łazienka najwygodniej jest aby była blisko sypialni. Schowek lepiej żeby nie był w prywatnej garderobie, bo wówczas jakieś klamoty trzeba przenosić przez sypialnię. Brakuje pralni. Stosunkowo długa droga od wejścia do salonu i kuchni. Mimo wszystko lepiej mieć dwa sedesy niż jeden, nawet w dwie osoby. Wyjście na taras za plecami kanapy.

W sumie to naprawdę drobne rzeczy, tyle, że jest ich dużo.

Dwa sedesy będą, bo jeden będzie zamontowany jeszcze w pomieszczeniu gospodarczym, tam jeszcze myślałam dać pralkę i umywalkę. O pralni nigdy nie myślałam. Jest spore, większe niż u mojego brata, a on mieści tam jeszcze kocioł grzewczy i ma ściągane schody na poddasze. Sypialnia od łazienki, którą można zrobić zamiast tych trzech pomieszczeń nie wydaje się aż tak daleko. Wyjście na taras byłoby akurat nie na tej ścianie tylko na wprost kuchni. Tutaj bardziej przeszkadza mi mały wiatrołap. A i wyjście z kotłowni zrobiłabym jednak na ścianie za wiatrołapem, tam gdzie wyrysowane są szafy, żeby było też z korytarza. Takie sobie na razie wymyśliłam.