anka.k. 26.09.2017 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2017 W temacie projektów nudzę już któryś raz, ale przez przedłużające się prace geodezyjne i kłopoty administracyjne z działką - mam czas i co rusz patrzę. Mam prawie wybrany Miarodajny Muratora, jest o tym w innym poście, ale przez te oglądanie wpadłam na projekt: https://www.extradom.pl/projekt-domu-dom-przy-przyjemnej-10-bis-KRK1354?gclid=Cj0KCQjw9afOBRDWARIsAJW4nvyoFr3_W0WSi6n8kT08ZEG8TmvQUxdT96DtrKNOpxsYa1_hwfjfEGQaAt1BEALw_wcB Czy ktoś go buduje, albo może mi ocenić go od strony praktyczno-technicznej? Zmiana, którą bym zrobiła to likwidacja spiżarki, pralni i małego wc i stworzenie w tym miejscu łazienki. Likwidacja łazienki z sypialni i tam garderoba większa. Nie będzie też kominka. Mam tu wszystko, czego potrzebuję na pierwszy rzut oka, garaż większy, pomieszczenie gospodarcze spore... Proszę o zerknięcie, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 26.09.2017 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2017 Faktem jest, że część ze spiżarką, pralnią i wc jest upchnięta a nie zaprojektowana. Gdzie kąpie się mieszkaniec pokoju 8,67 m² ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka.k. 26.09.2017 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2017 Witaj Elfir, tak po cichu liczyłam, że tu też zaglądasz:) Masz rewelacyjne spojrzenie na rzeczy, które do mnie nie przemawiają...Ten dodatkowy pokoik jest na coś w rodzaju gabinetu. Docelowo jest nas dwójka i tak zostanie. A jak czasem ktoś wpadnie to zawsze jakąś kanapkę można w tym pokoiczku rozłożyć. Łazienka w projekcie ta przy sypialni jest mniejsza niż ta, która powstanie z połączenia tych kilku pomieszczeń. Wolę tam zrobić garderobę i kąt na jakieś szpeje, bo widzę, że miejsca na szafy za dużo nie ma w tym domu. A łazienkę dostępną z korytarza.W porównaniu z Miarodajnym, o którym kiedyś była rozmowa - tu przekonuje mnie mniejsza kubatura, mniejsza powierzchnia dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 26.09.2017 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2017 Nie do końca podchodzi mi ten projekt funkcjonalnie. Ale w końcu to wam ma pasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka.k. 26.09.2017 16:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2017 A mogłabyś sprecyzować? Twoje uwagi są bardzo inspirujące i niezwykle trafne. Zależy mi, bo nikt jeszcze o tym projekcie się nie wypowiadał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 26.09.2017 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2017 Chciałam wrysować po swojemu z poprzestawianymi ściankami i mi nie wychodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka.k. 27.09.2017 07:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2017 Uj... to faktycznie. A co Ci najbardziej w nim nie leży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.09.2017 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2017 Łazienka najwygodniej jest aby była blisko sypialni. Schowek lepiej żeby nie był w prywatnej garderobie, bo wówczas jakieś klamoty trzeba przenosić przez sypialnię. Brakuje pralni. Stosunkowo długa droga od wejścia do salonu i kuchni. Mimo wszystko lepiej mieć dwa sedesy niż jeden, nawet w dwie osoby. Wyjście na taras za plecami kanapy.W sumie to naprawdę drobne rzeczy, tyle, że jest ich dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka.k. 27.09.2017 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2017 Dwa sedesy będą, bo jeden będzie zamontowany jeszcze w pomieszczeniu gospodarczym, tam jeszcze myślałam dać pralkę i umywalkę. O pralni nigdy nie myślałam. Jest spore, większe niż u mojego brata, a on mieści tam jeszcze kocioł grzewczy i ma ściągane schody na poddasze. Sypialnia od łazienki, którą można zrobić zamiast tych trzech pomieszczeń nie wydaje się aż tak daleko. Wyjście na taras byłoby akurat nie na tej ścianie tylko na wprost kuchni. Tutaj bardziej przeszkadza mi mały wiatrołap. A i wyjście z kotłowni zrobiłabym jednak na ścianie za wiatrołapem, tam gdzie wyrysowane są szafy, żeby było też z korytarza. Takie sobie na razie wymyśliłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts