magisterson 27.09.2017 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2017 Robimy podjazd i wczoraj koparka rozwaliła nam rurę od szamba na długości 2m. Uszkodzony odcinek został wymieniony (niestety nie obeszło się bez rewolucji bo akurat pech chciał że szambo już było pod korek). Do wieczora było OK, ale rano po przebudzeniu się poczułem straszny smród szamba na dole w domu. Ewidentnie wali z rur. Pytanie czym to może być spowodowane? Gazy cofnęły się do domu przez tę awarię i stąd chwilowo taki zapach czy może to być coś poważniejszego?Dziwne tylko, że do wieczora nic nie było czuć, a rano już wyraźnie daje o sobie znać ten zapach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 27.09.2017 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2017 Sprawdź wszystkie syfony -z uwagi awarię pewnie trochę "zawartości" szamba gwałtownie ubyło (lub też zleciliście szybką wywózkę) przy okazji zasysając wodę z syfonu - smrodek tą drogą dostał się do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 27.09.2017 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2017 Któryś syfon nie był zalany, wieczorem używaliscie wody i spływająca treść wypierała powietrze z szamba, plus różnica temperatur czyli ciąg jak w kominie. Przez nie zalany syfon perfumki nawoniły wam salon. Zalać, wywietrzyć i po ptokach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magisterson 27.09.2017 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2017 Chyba faktycznie nic wielkiego się nie stało bo już nie czuć szambem w domu Zacząłem panikować bo pomimo naprawienia rury w wykorytowanym dole zaczęło zbierać się dużo wody. Bałem się, że może gdzieś głębiej jeszcze pękła rura i szambo dalej się sączy stą te z jakieś zapachy. Jednak najprawdopodobniej winna jest pogoda która przyniosła na nasze tereny ogromne ilości deszczówki (teren jest podmokły). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts