admiralbar 27.09.2017 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2017 CZeść, mój kolega będzie wracał z emigracji i zastanawia się nad firmą budowlaną w kraju. Robi ogólnie wykończenia ( gipsowanie, glazura, suche zabudowy wszelkiego rodzaju, prosta hydraulika i elektryka itp), kilkanaście lat temu w Polsce elewacje, proste dachy. Ogólnie chłop uczciwy i klienci polecali go sobie, obecny pracodawca załamany, że odchodzi. Pytanie jak w temacie - gdzie są pieniądze w budowlance i w którą stronę powinien iść ? Roboty raczej ogólnie wykończeniówka czy skupić się na jakiejś dziedzinie. Dzięki za wszelkie pomysły i podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 27.09.2017 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2017 CZeść, mój kolega będzie wracał z emigracji i zastanawia się nad firmą budowlaną w kraju. Robi ogólnie wykończenia ( gipsowanie, glazura, suche zabudowy wszelkiego rodzaju, prosta hydraulika i elektryka itp), kilkanaście lat temu w Polsce elewacje, proste dachy. Ogólnie chłop uczciwy i klienci polecali go sobie, obecny pracodawca załamany, że odchodzi. Pytanie jak w temacie - gdzie są pieniądze w budowlance i w którą stronę powinien iść ? Roboty raczej ogólnie wykończeniówka czy skupić się na jakiejś dziedzinie. Dzięki za wszelkie pomysły i podpowiedzi W budowlance są pieniądze niewątpliwie. W zleceniach od samorządów tj szkoły, jednostki budżetowe, sp skarbu państwa i podobne. Pieniądze w zleceniach od indywidualnych inwestorów są tylko wirtualne. Jak kolega chce umrzeć zdrowy, to niech sobie z nimi da spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek_Wisznia Mała 27.09.2017 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2017 Pieniądze w budowlance są u Inwestorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 27.09.2017 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2017 Pieniądze w budowlance są w materiałach i niewidocznej (może nie wykonanej???) robociźnie. Stąd powiedzonka: Nie żałuj materiału, lej piasek, syp wodę. Albo: Trzymaj ścianę, ja biegnę do kasy. Znacie lepsze to dopiszcie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dratewka 12.10.2017 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2017 Ja wychodzę z założenia, że jak się uczciwie pracuje, przychodzi trzeźwym do pracy i faktycznie pracuje to pieniądze są fajne niezależnie od tego czy pracujemy dla prywatnego czy instytucjonalnego. Pytanie czy coś potrafimy. Ja raz tylko źle trafilem, raz na 8 lat wiec nie twierdzę, żeby to była jakaś życiowa tragedia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts