Mareks77 09.10.2017 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2017 Witam. Fundament mam zagęszczony i zasypany. Może doradzicie mi forumowicze czy rozprowadzać teraz w środku wod-kan i lać chudziaka, a potem iść z murami czy lepiej STOP i czekać na wiosnę. Ekipa wydaje się prężna ale dom jest dość duży (150 m2 na parterze użytkowej + poddasze do adaptacji). Na stropie się zatrzymam i czy to bezpieczne i gra warta świeczki? Czytałem o przerwach technologicznych jakie trzeba zachowywać i kiepsko to widzę. Wiadomo że pogody też nikt mi listopadowej nie przepowie. Pozdrawiam Zakończyć stan na poziomie stanu "0" woda ,kanalizacja, i chudziak. Jeśli ekipa według Ciebie się sprawdziła to zaklepać termin na wiosnę i nie trzymać w niepewności. Jej prężność i szybką robotę bez zastanowienia zauważyłeś już chyba przy braku izolacji poziomej na ławie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yanioo 23.10.2017 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2017 A jak zabezpieczalibyście taki stan "zero" ?Kanalizacja, woda rozprowadzona, wylany na to chudziak... a nawet nieco lepszy beton bo B20 i teraz dajmy na to chcę zrobić STOP do wiosny. Przykryć cały fundament folią jakąś? A te np. wystające zbrojenia też jakoś zabezpieczyć dodatkowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts