lukzyb 03.10.2017 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2017 (edytowane) Witam, potrzebuję pomocy odnośnie funkcjonowania kuchenki indukcyjnej marki SamsungCTN364N006 Kuchenka zakupiona około 4 lata temu.Kuchenka nie była z najniższej półki cenowej kosztowała ponad 2 tys. Problem polega na tym, że gdy potrzebuję bardzo wysokiej temperatury przez dłuższy okres czasu tj. smażenie steków, kuchnia azjatycka (stir-fry) czy upieczenie placków ziemniaczanych to palnik tak jakby się zawiesza, w dalszym ciągu wskazuje na danym polu np. poziom mocy 13 ale nie grzeje w ogóle, nie jestem w sumie w stanie stwierdzić momentu kiedy przestaje podgrzewać pole, dopiero widzę, że tak powiem empirycznie, że temperatura maleje a stek czy tam placki się nie smażą.... nawet jeżeli podniosę naczynie to nie zmienia się ikonka na error, że zgubiło naczynie tylko w dalszym ciągu wyświetla 13... Muszę wyłączyć pole i ustawić moc na nowo i wtedy znowu grzeje ale to kwestia 30 sekund i znowu to samo. Nie muszę mówić jak bardzo irytujące to jest, muszę potem żonglować naczyniem na kolejne palniki, aby utrzymać temperaturę ale na kolejnych planikach dzieje się to samo po jakimś czasie ....Nie jest to na pewno kwestia garnków ponieważ dzieje się tak na patelni z lidla za 100 zł na której próbuję piec placki ziemniaczane, na woku za 200 zł jak i na wysokiej klasy patelni żeliwnej grillowej do pieczenia steków za 700 zł. Dodam, że problem nie występuje jeżeli przyrządzam inne dania, które nie wymagają bardzo wysokiej temperatury przez dłuższy okres czasu. Booster normalnie działa, jestem w stanie zagotować wodę i gotować makaron przez 10 minut. Brak jakichkolwiek innych oznak, że z kuchenką jest coś nie tak, brak błędów. Problem generalnie występuje od pół roku, nie jestem w stanie stwierdzić czy tak było od początku ponieważ zacząłem niedawno zabawę ze stekami, stir-fry a i placków ziemniaczanych jakoś wcześniej nie piekłem...Miał ktoś podobną przypadłość, może ten typ tak ma i należy zmienić kuchenkę ? Aha i kuchenka nie jest na 230V tylko podłączona siła. Z góry dziękuję za pomoc Edytowane 3 Października 2017 przez lukzyb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.10.2017 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2017 to chyba pytanie do serwisu producenta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek B.. 04.10.2017 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2017 Może mieć to związek z czujnikiem temperatury płyty indukcyjnej. Smażenie na tłuszczu to temperatury rzędu 200st C. Jak zauważyłeś, podczas gotowania do 100st C problem nie występuje. Skontaktuj się online z serwisem Samsunga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadek77 23.10.2017 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2017 Jeżeli kuchenka jest na gwarancji, to najlepiej zadać pytanie serwisantowi firmy, są obeznani w temacie. Bezpośredni numer do serwisu można znaleźć w instrukcji obsługi, to powinno przyspieszyć cały proces Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.