Emek81 03.10.2017 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2017 Witam mam pytanie odnośnie tegoż zapisu. Problem mam taki że przez ten zapis muszę zmniejszyć pow domu co mi nie pasuje. Jestem tak wkurzony i szukam rady. Par. 6 ust. 1 pkt 13 definiuje wskaźnik powierzchni zabudowy jako procentowy udział powierzchni zabudowy budynku oraz powierzchni dojazdów, dojść i miejsc postojowych do powierzchni terenu inwestycji. W obrębie terenów zabudowy mieszkaniowej wskaźnik ten nie może przekraczać 30%. Architekt twierdzi że muszę w rezerwie "utwardzić" również mój kawałek drogi (w akcie jest zapisana służebność) aby ktoś kto kupi działkę za moją działka mógł dojechać na nią. Moje pytanie brzmi, dla czego mam robić komuś prezenty kosztem zmiany metrażu i tak już małego domku? Poniżej zdjęcia z sytuacją. W razie niejasności napiszcie jaki informacje jeszcze podać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.10.2017 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2017 wydziel drogę z działki.Na planie teren parkingowy pod samochód zrób na geokracie z trawnikiem.Usuń z projektu taras. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emek81 04.10.2017 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2017 Dzieki Elfir już sąsiad podpowiedzial o geokracie, a taras nie jest uwzględniony na projekcie, brakuje mi raptem 8 m2 myśle że ta geokrata bedzie ok. Dzieki za odp.Dam znać jak coś sie wyjaśni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts