3535 04.10.2017 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2017 Mam nadzieję, że umieściłam wątek w dobrym dziale Od jakiegoś czasu przeglądam oferty mieszkań na sprzedaż no i trafiła się całkiem interesująca oferta, wystawiona przez biuro. Dzwoniłam, chciałam się umówić na oglądanie lokalu- pani zabrała mój numer i powiedziała, że oddzwoni w środę (zeszłą) ale tego nie zrobiła. Pisałam też maila i również brak odpowiedzi. Macie jakieś pomysły, jak namierzyć bezpośrednio właściciela mieszkania? Znam tylko ulicę ale jest tam kilka takich samych bloków (osiedle z lat '70). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.10.2017 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2017 Wywieś na osiedlu ogłoszenie, że kupisz mieszkanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ezg2014 14.11.2017 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2017 Miałem podobną sprawę z działką. Znalazłem działkę na znanym portalu wystawioną przez biuro nieruchomości. Zadzwoniłem do biura nieruchomości i chciałem się umówić na oglądanie działki. Nie było to możliwe , bo ludzie z biura nigdy nie mieli czasu aż w końcu przestali odbierać moje telefony. Zadzwoniłem z innego telefonu i usłyszałem masę uwag , jak zła jest to działka. Bo ma słupy, złych sąsiadów , spadek itp. Uparłem się i powiedziałem wprost, że chcę zobaczyć działkę. Usłyszałem: nie. Odpuściłem. Jakiś czas potem rozmawiam ze znajomym i on ma taką samą sytuację z inną działką. Ale jemu udało się zlokalizować działkę i przez sąsiadów dotrzeć do właściciela. Okazało się, że biuro znalazło chętnego na działkę. Ale chciał on zapłacić o wiele mniej niż chciał właściciel. Biuro naciskało na sąsiada, żeby sprzedał działkę mimo niższej ceny, bo kryzys na rynku, zła działka itp. Głównym argumentem było , że jest male zainteresowanie, bo tylko jeden chętny... Prawdopodobnie biuro chciało po znajomości załatwić komuś działkę po niższej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 15.11.2017 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 Pytać sąsiadów, może mają numer do właściciela. Tylko ten sposób, bo wątpię, żeby urząd kataralny udzielił informacji o właścicielu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrasta 29.11.2017 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2017 EXIF ze zdjęcia czasami są dane z gps zapisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts