Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mysz w styropianie proszę pomoc

Kuji123

Recommended Posts

Witam, jakieś 5 tygodni temu usłyszałem na strychu gryzienie styropianu. Wyłożyłem trutki , 3 łapki i odstraszacz ultradzwiękowy :spam: . Strych wyłożony wełna a pod nią karton gips. W łapkach nic nie znalazłem uspokoiło się na jakieś 2 tygodnie. Niestety od 3 tygodni walczę z myszą która siedzi w styropianie słychać ja zawsze od środy do soboty wieczorami jak gryzie styropian. Nie wiem jak ja wypędzić znalazłem dziurę przy tarasie włożyłem trutkę i zostawiłem dziurę i tak tedy już nic wejdzie oraz znalazłem dziure przy garażu tam włożyłem trutkę i zalepilem.

Proszę o pomoc jak wypędzić ta mysz ze styropianu bo z żona już świtujemy , trutka nie skuteczna , ultradźwięki tez. Nie mam pomysłu . Mieszkamy w tym domu od 1,5 roku. Pierwszy raz taka sytuacja.

Edytowane przez Tomaszs131

Zje trutkę, zdechnie i się zmumifikuje.

(tak działa trutka).

Znajdzie się przy większym remoncie.

Kilka dni może trzeba będzie poczekać na ciszę...

Tak dwa - trzy.

Adam M.

Edytowane przez adam_mk

Mam podobny problem. Myszy zaatakowały styropian zaraz po żniwach. Najważniejsze, żeby pozatykać wszelkie możliwe szpary. Mała mysz może przejść przez otwór wielkości ołówka. U mnie parę takich miejsc się znalazło. Miałem listwę startową daną przy pierwszej warstwie styropianu, ale w miejscach, gdzie bednarka od uziomu wchodzi do ziemi są wycięte otwory i tam sobie myszki wchodziły. Pozaklejałem te miejsca, obejrzałem cały budynek, rozstawiłem trutkę na strychu, bo tam też wlazły i trzeba czekać. Mysz bez jedzenia wiecej jak 5 dni nie przeżyję. U mnie w tej chwili już ich nie słychać jak skrobią. Masz zrobioną podbitkę? Jak nie masz to obawiam się, że nie pozbędziesz się ich łatwo. Generalnie te odgłosy gryzienia styropianu doprowadzały mnie do szału...

ja miałem taką mysz w garażu, w styropianie na ścianie (styropian na ścianie pomiędzy garażem nieogrzewanym a domem).

znalazłem 2 dziurki którymi mysz weszła, kupiłem pianę mocno rozprężającą, długa rurka, i siup, do dziury:-)

także teraz mam w garażu "żywą skamieniałość".

Niestety na trutkę nie chciała reagować , więc nie było innej opcji.

Witam, jakieś 5 tygodni temu usłyszałem na strychu gryzienie styropianu. Wyłożyłem trutki , 3 łapki i odstraszacz ultradzwiękowy :spam: . Strych wyłożony wełna a pod nią karton gips. W łapkach nic nie znalazłem uspokoiło się na jakieś 2 tygodnie. Niestety od 3 tygodni walczę z myszą która siedzi w styropianie słychać ja zawsze od środy do soboty wieczorami jak gryzie styropian. Nie wiem jak ja wypędzić znalazłem dziurę przy tarasie włożyłem trutkę i zostawiłem dziurę i tak tedy już nic wejdzie oraz znalazłem dziure przy garażu tam włożyłem trutkę i zalepilem.

Proszę o pomoc jak wypędzić ta mysz ze styropianu bo z żona już świtujemy , trutka nie skuteczna , ultradźwięki tez. Nie mam pomysłu . Mieszkamy w tym domu od 1,5 roku. Pierwszy raz taka sytuacja.

Wyłóż aksamitkę te ciutkę śmierdzące kwiatki rabatowe jeszcze kwitną to powtykaj we wszelkie dziury obok okien drzwi etc Dla nas delikatnie śmierdzi gryzoniom potężnie capi