Kuji123 04.10.2017 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2017 (edytowane) Witam, jakieś 5 tygodni temu usłyszałem na strychu gryzienie styropianu. Wyłożyłem trutki , 3 łapki i odstraszacz ultradzwiękowy . Strych wyłożony wełna a pod nią karton gips. W łapkach nic nie znalazłem uspokoiło się na jakieś 2 tygodnie. Niestety od 3 tygodni walczę z myszą która siedzi w styropianie słychać ja zawsze od środy do soboty wieczorami jak gryzie styropian. Nie wiem jak ja wypędzić znalazłem dziurę przy tarasie włożyłem trutkę i zostawiłem dziurę i tak tedy już nic wejdzie oraz znalazłem dziure przy garażu tam włożyłem trutkę i zalepilem. Proszę o pomoc jak wypędzić ta mysz ze styropianu bo z żona już świtujemy , trutka nie skuteczna , ultradźwięki tez. Nie mam pomysłu . Mieszkamy w tym domu od 1,5 roku. Pierwszy raz taka sytuacja. Edytowane 4 Października 2017 przez Tomaszs131 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 04.10.2017 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2017 (edytowane) Zje trutkę, zdechnie i się zmumifikuje.(tak działa trutka).Znajdzie się przy większym remoncie. Kilka dni może trzeba będzie poczekać na ciszę...Tak dwa - trzy. Adam M. Edytowane 4 Października 2017 przez adam_mk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuji123 04.10.2017 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2017 No właśnie problem w tym ze ta trutkę wysypywalem z 2-3 tygodnie temu i jest nie ruszona, może wyłączyć ultradźwięki to wyjdzie na strych i znajdzie trutkę na strychu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuji123 04.10.2017 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2017 Albo zamówić firmę deratyzacyjna spryskaja cały strych i będzie spokój czy przez wełnę środek nie przejdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 04.10.2017 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2017 Nie przejdzie... Pułapkę postawią i każą sprawdzać... Wyłącz to straszydło. Szkoda, że sąsiedzkiego kota nie zaprosiłeś... Dałby radę szybko. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuji123 04.10.2017 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2017 A kot wypędził by ze styropianu mysz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 04.10.2017 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2017 Nie. Dziura za mała... Posiedziałby sobie, poczekał.... A potem - łapką! (wiem, bo mam koty i znoszą mi to co złapią...) Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darianus 05.10.2017 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2017 Mam podobny problem. Myszy zaatakowały styropian zaraz po żniwach. Najważniejsze, żeby pozatykać wszelkie możliwe szpary. Mała mysz może przejść przez otwór wielkości ołówka. U mnie parę takich miejsc się znalazło. Miałem listwę startową daną przy pierwszej warstwie styropianu, ale w miejscach, gdzie bednarka od uziomu wchodzi do ziemi są wycięte otwory i tam sobie myszki wchodziły. Pozaklejałem te miejsca, obejrzałem cały budynek, rozstawiłem trutkę na strychu, bo tam też wlazły i trzeba czekać. Mysz bez jedzenia wiecej jak 5 dni nie przeżyję. U mnie w tej chwili już ich nie słychać jak skrobią. Masz zrobioną podbitkę? Jak nie masz to obawiam się, że nie pozbędziesz się ich łatwo. Generalnie te odgłosy gryzienia styropianu doprowadzały mnie do szału... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuji123 05.10.2017 06:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2017 Podbitka jest ,zrobię tak jak mówicie wyłącze odstraszacz i porozrzucane świeże trutki i zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 05.10.2017 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2017 Nie zapomnij o kocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 05.10.2017 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2017 kota nie truć! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 05.10.2017 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2017 ja miałem taką mysz w garażu, w styropianie na ścianie (styropian na ścianie pomiędzy garażem nieogrzewanym a domem). znalazłem 2 dziurki którymi mysz weszła, kupiłem pianę mocno rozprężającą, długa rurka, i siup, do dziury:-)także teraz mam w garażu "żywą skamieniałość".Niestety na trutkę nie chciała reagować , więc nie było innej opcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 05.10.2017 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2017 Witam, jakieś 5 tygodni temu usłyszałem na strychu gryzienie styropianu. Wyłożyłem trutki , 3 łapki i odstraszacz ultradzwiękowy . Strych wyłożony wełna a pod nią karton gips. W łapkach nic nie znalazłem uspokoiło się na jakieś 2 tygodnie. Niestety od 3 tygodni walczę z myszą która siedzi w styropianie słychać ja zawsze od środy do soboty wieczorami jak gryzie styropian. Nie wiem jak ja wypędzić znalazłem dziurę przy tarasie włożyłem trutkę i zostawiłem dziurę i tak tedy już nic wejdzie oraz znalazłem dziure przy garażu tam włożyłem trutkę i zalepilem. Proszę o pomoc jak wypędzić ta mysz ze styropianu bo z żona już świtujemy , trutka nie skuteczna , ultradźwięki tez. Nie mam pomysłu . Mieszkamy w tym domu od 1,5 roku. Pierwszy raz taka sytuacja. Wyłóż aksamitkę te ciutkę śmierdzące kwiatki rabatowe jeszcze kwitną to powtykaj we wszelkie dziury obok okien drzwi etc Dla nas delikatnie śmierdzi gryzoniom potężnie capi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.10.2017 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2017 to mity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 05.10.2017 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2017 Nie mam tego problemu.Mam koty... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuji123 13.10.2017 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2017 Udało się znalazłem martwa mysz przy tarasie okazało się ze była jeszcze jedna dziura która już zalatalem.Dziękuje za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts