Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lambda 0.33 a 0.38 cena

arek331

Recommended Posts

Jak ostatnio denerwuje mnie Termoorganika to oni twierdzą że ich styropian w najgorszej próbce ma deklarowany parametr a większość wyższy o stopień czy dwa.

Czyli dla 0,033-jakaś część ma 0,033 ale większość ma 0,032 i 0,031.Takie przynajmniej przedstawiono mi ich stanowisko.

Termoorganika ma rewelacyjny marketing i u mnie ciężko sprzedać coś innego choćby było porównywalne lub lepsze.

A oni teraz sobie bimbają.

Nie oszuka tej zależności - waga niższa lambda .. to jest czysta fizyka. W zasadzie ciężko zrobić gorszy niż EPS 0,045 W/mK.

Tak samo z wełną. Grafitowy działa z innego względu, na blokadę promieniowania podczerwonego -stąd jest taki szary :D

jak widać działa :) ale teraz czy kupując 0,045 vs 0,031 mamy jakie U za jaką cenę..

jednego trzeba dać na 0,1 = 45cm .. a drugiego 31 cm - pytanie ile jeden ile drugi będzie kosztował i czy mamy miejsce..

No właśnie U mnie miejsca nie ma że względu na grubość ścian 47 cm. Myślę o 12 cm tylko w takim razie zastanawiam się na swisspor fasada white by mieć spokojną głowę że styropian nie będzie się nagrzewal w trakcie termomodernizacji chyba że 0,038 będzie wystarczający? Tak przy okazji to znacie może pomiary ludzi którzy porównują spalanie przed ocieplenie, a jakie mają po jego wykonaniu? Interesują mnie takie statystyki a google zbyt wiele nie wyszukuje.