arek331 07.10.2017 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2017 Witam. Wytłumaczy mi ktoś dlaczego styropian lambda 0.38 i 0.33 kosztuje tyle samo? Wydaje mi się że jeśli ktoś sprzedaje coś lepszego to i powinno być droższe a jeżeli kosztuje tyle samo to domyślam się że różnica w rzeczywistości jest żadna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 07.10.2017 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2017 Czy ten 0,33 faktycznie tyle ma? Bardzo wątpliwe. Zwykle to są bzdurne zabiegi marketingowców, którzy podają wartość deklarowaną, a nie obliczeniową! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 07.10.2017 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2017 Zważ jeden i drugi to się przekonasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 07.10.2017 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2017 Jak ostatnio denerwuje mnie Termoorganika to oni twierdzą że ich styropian w najgorszej próbce ma deklarowany parametr a większość wyższy o stopień czy dwa.Czyli dla 0,033-jakaś część ma 0,033 ale większość ma 0,032 i 0,031.Takie przynajmniej przedstawiono mi ich stanowisko.Termoorganika ma rewelacyjny marketing i u mnie ciężko sprzedać coś innego choćby było porównywalne lub lepsze.A oni teraz sobie bimbają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek331 07.10.2017 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2017 Najciekawsze jest to że ważą tyle samo przynajmniej te z termoorganiki i mają po 13,5 kg... coś podejrzana jest dla mnie ta lambda w grafitach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 07.10.2017 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2017 Akurat kiedyś rozmawiałem z przedstawicielem producenta styropianu(innego niż termoorg) i twierdził że wagę da się zrobić z najtanszego styropianu więc mit ciężki-lepszy upada...wystarczy dać granulatu folii ktora jest ciężka i waga styropianu rośnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 07.10.2017 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2017 Nie oszuka tej zależności - waga niższa lambda .. to jest czysta fizyka. W zasadzie ciężko zrobić gorszy niż EPS 0,045 W/mK. Tak samo z wełną. Grafitowy działa z innego względu, na blokadę promieniowania podczerwonego -stąd jest taki szary jak widać działa ale teraz czy kupując 0,045 vs 0,031 mamy jakie U za jaką cenę.. jednego trzeba dać na 0,1 = 45cm .. a drugiego 31 cm - pytanie ile jeden ile drugi będzie kosztował i czy mamy miejsce.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek331 07.10.2017 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2017 No właśnie U mnie miejsca nie ma że względu na grubość ścian 47 cm. Myślę o 12 cm tylko w takim razie zastanawiam się na swisspor fasada white by mieć spokojną głowę że styropian nie będzie się nagrzewal w trakcie termomodernizacji chyba że 0,038 będzie wystarczający? Tak przy okazji to znacie może pomiary ludzi którzy porównują spalanie przed ocieplenie, a jakie mają po jego wykonaniu? Interesują mnie takie statystyki a google zbyt wiele nie wyszukuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brixon 15.10.2017 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2017 Widzisz mam ten sam dylemat. 0.38 czy 0.32 swisspora lub 0.33 austrotherm. Wszystkie mają podobne ceny.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts