Remiks 26.12.2023 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2023 i praktycznie temat masz opanowany. Niby co ma opanowane, płyta przecież była podłączona i z dużym prawdopodobieństwem poprawnie. Problem nie w podlaczeniu płyty a doborze zabezpieczeń i istniejących przekrojów. To właśnie są te wspomniane rady internetowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 26.12.2023 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2023 (edytowane) Niby co ma opanowane, płyta przecież była podłączona i z dużym prawdopodobieństwem poprawnie. Problem nie w podlaczeniu płyty a doborze zabezpieczeń i istniejących przekrojów. To właśnie są te wspomniane rady internetowe. Zostało tylko dobrać odpowiednie zabezpieczenie a to już zostawię elektrykowi. To, które jest aktualnie to 3xB20. Wydaje mi się, ze na odwrocie zaślepki jest właśnie schemat jak podłączyć płytę kablem 3-żyłowym. Ten uszkodzony jest 5x2,5 bo sam go kładłem. Pozostało liczyć na to, ze jedna faza jest bez uszkodzeń. Ten czarne kable, którą są na jednym ze zdjęć to po prostu jeden zgięty kabel, który był dodany do płyty. Mam zdjęcie rozdzielni jak wyglada po "awarii" ale chyba jest zbędne. Edytowane 26 Grudnia 2023 przez swierol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikomir 27.12.2023 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2023 Niby co ma opanowane, ..... Jak wrócisz do pierwszego postu autora i przeczytasz pytanie ponownie ze zrozumieniem to może zrozumiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 04.01.2024 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2024 No i temat się rozwiązał. Pomierzone i okazało się że cały przewód jest uszkodzony, wychodzi na to, że podczas tych kilku przepięć izolacja musiała się na całości nadpalić. Płytę mogę podłączyć pod 230 za pomocą mostków, które mam. Gniazdo wolne też się znajdzie. Dzięki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 04.01.2024 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2024 Tylko masz teraz jeden problem - komfort użytkowania tej płyty oraz ograniczenia związane z podłączeniem jej do gniazda 230V , 16A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 04.01.2024 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2024 Tylko masz teraz jeden problem - komfort użytkowania tej płyty oraz ograniczenia związane z podłączeniem jej do gniazda 230V , 16A. Wiem, będę musiał o tym pamiętać. Podłączę, zobaczę co się będzie działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts